Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomarańczowy komunikat (symbol) kółeczka w nawiasach na Fisie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie mam takie pytanko wczoraj pojawił mi sie komunikat na wyświetlaczu. Jest on pomarańczowy takie koło w nawiasach. Wyguglałem że to niby kończące sie okładziny, jednak z tyłu mam nowe klocki a z przodu jeszcze z 9mm. Ta kontrolk amoz eoznaczać jeszcze jakąś inną przypadłość. Hamulce ok, ABS działa. Niewiem czy mi sie zdawało czy nei ale po zapaleniu tego komunikatu hamulec na troche zrobił sie bardziej czuły i agresywny. Delikatne dotknięcie i można było głową w kierownice uderzyć, później wsio powruciło do normy.

Opublikowano

czujnik klocków hamulcowych

ściągnij koła po kolei,weź kawałek przewodu i w kostce do czujnika zewrzyj,przy którymś kole penie przewód się przerwał

Opublikowano
  • Autor

Czyli jak zewrze to w tym co trzeba to powinna zgasnąć ta kontroleczka:) a to nie działą na zasadzie zwarcia do masy. Po starciu klocka kabelek dotyka do masy czy cos w tym stylu?

Opublikowano

jak zewrzesz je ze sobą to zgaśnie czujnik zbudowany jest na tej zasadzie.jede przewód połączony z dwoma wtykami.jak kończą się klocki przewód ociera o tarcze (przerywa się) i zapala się kontrolka informująca o złym stanie klocków,tak jest w nowym mondeo!

Opublikowano

Ja miałem zdrowe klocki, a zapaliła mi się kontrolka ich zużycia. Winny okazała się przerwany jeden z kabelków przy kostce w przednim kole. Lutowanie i po problemie:wink:

Opublikowano
  • Autor

A da sie to z kanału jakos oblukac czy koniecznie trzeba koła sciągać?

Opublikowano

dla polaka nic trudneg;D jak dojdziesz do wtyczek

Opublikowano

Czujniki masz przy klockach po przekątnej więc do sprawdzenia dwa koła, taki okres roku że wszystko się przylepia do kabli i ogólnie podwozia więc może coś się uszkodziło-urwało. Jest tak jak piszesz jak ten kabelek w czujniku dotknie masy zapala się kontrolka zużycia ale jak się przerwie obwód to też sygnalizuje.

Tak w ogóle skoro znalazłeś że problem jest w hamulcach to chyba nie ten dział :naughty: