Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana pompki spryskiwacza szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opublikowano

Napisz jaki numer pompki i do jakiego samochodu zakładałes czy sedan czy avant :wink: bo się róznią

Opublikowano
  • Autor

Pompka do sedana 8K5 955 647

do avanta 8K5 959 651 w Aso ( 190 zł)

Ja kupiłem na Allegro podróbkę za trzy dych zobaczymy , na razie śmiga:wink:

• 3 lata później...
Opublikowano

Mam wyciek gdzieś z okolic zbiorniczka - jeszcze nie rozkręcałem- kapie przy progu lewym przy kole tam gdzie jest zbiorniczek- avant z ksenonami.Czy w przypadku ksenonów w avancie są 2 pompki czy jedna??? Czy po prostu pompka do ksenonów jest dwustopniowa? Jakie mają numery- te co koledzy podawali to chyba dotyczą pompki do szyb a nie do ksenonów. Pomoże ktoś?

Problem rozwiązany- pompki sprawne (są 2 sztuki)- koszt w ASO- do ksenonów 290 zeta, do szyb 219 zeta (na wszelki wypadek kupiłem zamienniki FEBI za jedyne 75 zeta od sztuki) i nie ciekły- przyczyna- nieszczelność na uszczelce na samej gorze zbiorniczka- takiej dużej z kołnierzem(ok. 5cm średnicy) do której wchodzi króciec od lejka przez który nalewamy płyn (ten z niebieską zatyczką. Koszt uszczeleczki w ASO jedyne 4,50 PLN + 1 browar + 1,5h roboty. Jest :banan:.

Nr uszczelki niestety nie znam. Przy okazji wymieniłem jeszcze uszczelki przy obu pompkach (razem chyba z 9 zeta zapłaciłem) :a4fan: czasem jednak bywa tanie w naprawach.

Edytowane przez Hadzi78

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

u mnie Avant bixenon i mój spryskiwacz szyby jest tragiczny. włączam spryskiwacze, słychać jak pompka chodzi ale nic nie leci, po chwili leci sprysk na lampy - czasem mimo tego dodatkowego dzwięku nie leci płyn. i za kolejną chwilę dopiero zaczyna lecieć z dysz na szybę czołową. lecieć to za dużo powiedziane - płyn nie dolatuje wyżej niż połowa wysokości szyby, ciśnienie jest tragiczne, wręcz go nie ma. jak to rozwiązać? za słaba pompka czy jak? dodam że dysze są strumieniowe - leci chyba po 3 strumenie z każdej dyszy, chciałbym to zamienić na mgłowe, robił ktoś taka zamiane?