mapelastik Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Przed chwilą po wykopkach w śniegu i paro minutowym grzebaniu się w zaspach,wpadł mi pedał sprzęgła i już nie odbił.Słychać tylko puf jak się wciska a pod autem zielona kałuża płynu podobnego do ludwika do mycia naczyń nawet pachnie podobnie.Czy to wysprzęglik tzw.może.trochę ciemno ale widać zapaćkane tym płynem wszystko.Auto jedzie ciągnie wszystko normalnie bo biegi wchodzą wróciłem bez sprzęgła Czekam na sugestie i jakie to koszty naprawy mniej więcej?
radioo11 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 wysprzeglik jest zasilany plynem hamulcowym wiec nie powinien byc zielony. a wspomaganiejest? moze przewod strzelil tez od tego.
mapelastik Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jak ktoś ma fotostory z wymiany ewentualnego wysprzęglika to dawać namiar bo szukam szukam i tematy podobne były ale fotostory ni widu ni słychu ---------- Post dopisany at 21:44 ---------- Poprzedni post napisany at 21:43 ---------- Ciemno jest to może i kolor inny ale jakby zielony. ---------- Post dopisany at 21:57 ---------- Poprzedni post napisany at 21:44 ---------- Trochę szybko i tak nie ten dział może,bo powinno być w układach napędowych ale z pospiechu się pomyliłem jak coś to proszę przenieść.
DeeJay_Kill Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 masz już chyba plastikowy wysprzęglik - generalnie dobrze trzeba się schylić, wywalić zbiorniczek płynu chłodniczego, władować rękę i lampę - zobaczysz wysprzęglik. Odkręcasz śrubę (chyba imbus 8), odpinasz spinkę blokującą przewód zasilający, odkręcasz, wyciągasz wysprzęglik. Wkładasz drugi, uważając, by dobrze wszedł w zagłębienie, skręcasz, odpowietrzasz. Tak w skrócie - to tyle. Roboty na ok. 30 min.
mapelastik Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2013 Właśnie się zabrałem za robotę tylko zimno że ja pier..........garaż niestety nie ogrzewany.Jeszcze mi powiedzcie jak to odpowietrza się ?
DeeJay_Kill Opublikowano 26 Stycznia 2013 Opublikowano 26 Stycznia 2013 dwie osoby potrzebne. Odpowietrznik na wysprzęgliku jest chyba na klucz 9 - jedna osoba pompuje hamulec i trzyma, druga w tym czasie odkręca odpowietrznik i tak po kilka razy.
mapelastik Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2013 OK dzięki za pomoc temat można uznać za zamknięty.
AdiCh87 Opublikowano 31 Lipca 2014 Opublikowano 31 Lipca 2014 Witam. Podłączę się pod temat... Otóż w mojej AHU cieknie płyn z wysprzęglika na łączeniu z przewodem... Oczywiście pedał poszedł w podłogę i już nie wraca... Czy jest jakaś szansa że ten przewód się poluzował? Występują tam jakieś uszczelki albo coś w tym stylu?? Przewód jest na wcisk. Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi