Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzesienie przy niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W tym tygodniu mam opcje zrobic logi tylko napiszcie na jakich kanalach i czy statyczne tez???

Zrób komplet logów, tak jak to jest opisane w dziale diagnostyka VAG.

---------- Post dopisany at 23:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:55 ----------

Witam, podczepię się po temat, ponieważ jest podobny, a nie chcę zakładać nowego.

Pacjent to audi a4 b7 1,9tdi 116KM.

Przy obrotach pomiędzy 1600-2100obr/min pojawiają się delikatne wibracje. Te wibracje, pojawiają się na rozgrzanym silniku na 4tym, 5tym biegu, jednak nie zawsze.

Chcieliśmy zrobić logi w momencie występowania wibracji, jednak one się nie pojawiły. Jakiś tam mechanik stwierdził, że może to być wina turbiny????

Oto logi

Grupy: VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Dodam, że wyświetla się również błąd 17996 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145): Short to Open Circuit

P1588 - 35-10 - - - Intermittent.

Jednak ten błąd występował już dawno, a te wibracje zaczęły się w tym tygodniu.

Proszę o ocenę logów.

Pozdrawiam.

Spróbuj mimo wszystko zrobić logi gdy te wibracje będą występować - prędzej czy później uda Ci się zapisać je w Vag-Com.

Kasowałeś błądy poduszek ? Jeżeli nie to skasuj i sprawdź za kilka dni czy błąd powraca. (Błąd poduszki niekoniecznie musi oznaczać, że jest ona do wymiany).

Nie opisałeś dokładnie gdzie te wibracje są najbardziej odczuwalne; W moim przypadku gdy silnik był rozgrzany na wolnych obrotach dosłownie rzucało nim na lewo i prawo, oraz fotelem kierowcy :D (na wolnych obrotach). Podczas przyspieszania na 4. i 5. biegu od niższych obrotów (od 1800 do 2200) odczuwałem silne drgania na kierownicy, pedale gazu, a drążek zmiany biegów latał do przodu i do tyłu jak mu się podobało. Oddałem pompowtryski do regeneracji (miałem 90KM - zmierzone na hamowni), oraz wymieniono mi poduszki silnika i skrzyni biegów - po tych czynnościach żaden z wymienionych wyżej przeze mnie objawów nie występuje.

Opublikowano

Witam, dzięki za zainteresowanie tematem Biszczan wibracje nie są jakieś bardzo mocne, słychać je i czuć na desce rozdzielczej i na kierownicy. Na wolnych obrotach jest wszystko ok. Występują tylko podczas jazdy w zakresie 1600-2100obr/min.

Błąd poduszki usuwałem, jednak po chwili powraca z powrotem.

Dodam, że po kilkukrotnym przegonieniu samochodu te wibracje w ogóle nie występowały, zobaczymy co będzie za jakiś czas. Zalaliśmy czyścik do układu paliwowego STP i zobaczymy co będzie dalej. Ja też zacząłem podejrzewać pompowtryski.

Jeśli znów się pojawią wibracje to spróbujemy z logować.

Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam, dzięki za zainteresowanie tematem Biszczan wibracje nie są jakieś bardzo mocne, słychać je i czuć na desce rozdzielczej i na kierownicy. Na wolnych obrotach jest wszystko ok. Występują tylko podczas jazdy w zakresie 1600-2100obr/min.

Błąd poduszki usuwałem, jednak po chwili powraca z powrotem.

Dodam, że po kilkukrotnym przegonieniu samochodu te wibracje w ogóle nie występowały, zobaczymy co będzie za jakiś czas. Zalaliśmy czyścik do układu paliwowego STP i zobaczymy co będzie dalej. Ja też zacząłem podejrzewać pompowtryski.

Jeśli znów się pojawią wibracje to spróbujemy z logować.

Jeszcze raz dzięki.

Pozdrawiam.

no a wchodziłes w grupy wartosci mierzonych i sprawdzałeś jak pompki chodzą ?