Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1,8T 2,0TFSI czy inny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
B6 i B7 to taka sama buda (na tej samej płycie podłogowej), także raczej tyle samo miejsca w środku. Latam B6 1.8T w Quattro, dorzuciłem do tego LPG i uważam ,że jest całkiem fajnie. Praktycznie samo miasto i nie wychodzi tak strasznie drogo jazda (35 zł/100km LPG). Co do awaryjności (na razie odpukać) nie ma problemów z silnikiem. Gaz znosi rewelacyjnie, pod warunkiem, że dobre podzespoły instalacji. POLECAM 1.8T QUATTRO, sama przyjemność z jazdy!

Czyli spokojnie można nastawić się na coś takiego jak chcę i piszesz. Tyle że dla mnie raczej sedam no i nie za taką kasę jak kolega proponował 40 czy 50 dyszek to niestety

nie naskręcam, Dla tego wspomniałem o roczniku, około 2004 (zależy co i jak się uda) Dzięki wszystkim za poradę :decayed:

Opublikowano

koleżanko nawet się nie zastanawiaj tylko bierz 2.0tfsi !miałem w b6 1.8t i nie byłem z niego zadowolony(jedyny + można zamontować gaz):)

niebo a ziemia w porównaniu z TFSI:)przejedź się jednym i drugim a decyzja będzie prostsza:)

-większa moc,moment(prawie 40km)

-mniejsze spalanie(2-3litry!!!)

-nowsza jednostka podatniejsza na mody

-samoczynny chłodzenie turbiny po zgaszeniu silnika

-mniej awaryjna(jedynie napinacz łańcucha-230zł i zawór DV-130zł)

Opublikowano

Może ten 1,8T jakiś lipny był

Jeździłem B8 2,0 TFSI po wirusie na 240KM i owszem z moim lepiej się zbiera ale ile więcej KM pod maską i jaki moment

LPG już tu nie założy.

Opublikowano

2 - 3 litry mniej? Chyba nie... kumplowi 1.8t pali 11 gazu w miescie to tutaj 8 bedzie palil? benzyny mu pali 9 to tutaj 6 tak?

Opublikowano

W tym B8 co pisałem znajomy jechał z Holandii i średnia spalania wyszła 7,5l

Ja jak jechałem w trasie to komputer pokazał średnie 8l, ale gazu spalił około 10l

i tak moim wychodzi taniej 10l LPG do 7,5l PB

Opublikowano

jezeli chodzi o spalanie to fakt do 2.0 tfsi idzie zalozyc gaz ale i tak musza byc wtryski chlodzone stad pobor paliwa tutaj macie o tym filmik

jezeli chodzi o odczucia z jazdy to musze powiedziec ze rewelacja ja malo jezdze wiec gazu nie zakladam spalanie jest znosne jak na taka moc :) jak ktos ma pytania odnosnie tego silnika to jezdze nim 2 lata wiec moge cos doradzic a z auta jestem bardzo zadowolony i polecam
Opublikowano
jezeli chodzi o spalanie to fakt do 2.0 tfsi idzie zalozyc gaz ale i tak musza byc wtryski chlodzone stad pobor paliwa tutaj macie o tym filmik

jezeli chodzi o odczucia z jazdy to musze powiedziec ze rewelacja ja malo jezdze wiec gazu nie zakladam spalanie jest znosne jak na taka moc :) jak ktos ma pytania odnosnie tego silnika to jezdze nim 2 lata wiec moge cos doradzic a z auta jestem bardzo zadowolony i polecam

nigdzie nie było mowy o cenie instalacji :decayed: Ja bym nigdy do tfsi gazu nie zakładał.

Opublikowano

Jaki masz przebieg?, myślę że im nowsze silniki tym bardziej wyżyłowane i chyba 500tys to nie wytrzymają

Opublikowano
Jaki masz przebieg?, myślę że im nowsze silniki tym bardziej wyżyłowane i chyba 500tys to nie wytrzymają

203tyś silnik BFB lekko wyżyłowany 200KM :decayed:

Opublikowano

Chodziło mi o silnik TFSI rafi_a4

U siebie mam prawie 240tys 180KM i daję radę:banan:

Opublikowano

kumpel ma w 1.8 t 380 k km i tylko turbo wymienil 50tys km temu . A TFSI przejedzie z 300k km i na szrot ; P

Opublikowano

u siebie mam 216 tys i smiga jak ta lala :naughty:

Opublikowano

u siebie mam 216 tys i smiga jak ta lala :naughty:

Mój ma 142 tys i wczoraj zauważyłem wyciek oleju z pod uszczelki pokrywy zaworów, mam nadzieje że nie cieknie z cewki.