Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana skrzyni i silnika z 2.5 tdi na 1.9 manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak wyzej wymienilem skrzynie wraz z silnikiem posiadam a4 b5 2000r z 2.5 tdi akn sprawny lecz tiptronic oraz druga anglika z 1.9 tdi avg manual z 1999r polift oczywiscie wymienilem juz silnik skrzynie itp wraz z elektryka silnika (narazie anglik lecz szukam eu ) wyrzucilem sterownik skrzyni instalacje zostawialem zaizolowalem i sa nastepojace problemy z esp nie moge przekodowac nie idzie kodowanie oraz jest calkowity brak komunikacji z ecu silnika zmostkowany przekaznik w gniezdzie 13 rozrusznik kreci ale nic pozatym co robic i jak to zrobic aa i jeszcze jedno wogole nie wyswietla mi sie kontrolka swiec zarowych licznik rowniez przekodowany na 4-ro cylindrowy tdi ma ktos jakies radypropozycje z gory dzieki. Pozdrawiam :)

Opublikowano

nie masz zasilania na ecu ... schematy w dłoń a dojdziesz gdzie i co trzeba przepiąć na instalacji silnika.

Opublikowano
  • Autor

Macie moze gdzies ktos taki schemat pod reka do podeslania ?? :)

---------- Post dopisany at 21:54 ---------- Poprzedni post napisany at 16:27 ----------

Wszystko jest powiedzmy ok auto pali jezdzi tylko jest kilka problemow jeszcze mianowicie nie moge w zaden sposob zmienic kodowania w esp i caly czas sie to wyswietla ciagle mruga mi sensor oleju ( macie propozycje jak to wylaczyc poniewaz nie mam ori kostki jesli bym mial to bym wymienil miske z sensorem bo mam taka druga a niewiem gdzie to podlaczyc ) no i dalej nie swieci mi swiatlo wstecznego oraz nie dziala obrotomierz pozatym wszystko w jak najlepszym porzadku macie jakies propozycje jak temu wszystkiemu zaradzic ?? :)

Opublikowano

Co do sensora oleju przeczytaj pierwszy dokument z tego linka, tam jest o sensorze, powinno pomoc podanie masy na pon odpowiedzialny za krancowke maski w liczniku. a4-klub.pl - pawelwor - Chomikuj.pl

Co do obrotomierza to jesli wszystko jest podlaczone to moze zmiana kodowania licznika w kanale 60 albo 61 (z 1025 na 1024 lub odwrotnie)

Opublikowano
  • Autor

wszystko jest brak jedynie jeszcze swiatla wstecznego oraz esp i abs i w tym sa dwa bledy brak can sterownik skrzyni oraz brac can sterownik silnika :/ pomoze ktos w tej sprawie ?? :D