Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośniki na tył czy w półke??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Audiane z 96r w którym ktoś wcześniej zmienił radyjko z ori na pionierka 4x45W (DEH-2120UB) fabrycznie siedziało tam chyba concert z wyjściami na 2 głośniki które znajdują się z przodu i zbytnio fajnie to nie gra i tu pojawia się pytanie:) Wsadzić głośniki w tylne drzwi czy w półkę?? I jakie głośniki byście polecili ?

pozdrooo :)

---------- Post dopisany 11-02-2013 at 16:53 ---------- Poprzedni post napisany 04-02-2013 at 18:00 ----------

Podbijam.

Opublikowano

"zbytnio nie fajnie to gra..." poczytaj sobie kolego te tematy z forum co są na pierwszych stronach o CA i będziesz wiedział co masz zrobić z głośnikami. I tyle w tym temacie:)

Opublikowano

dodałem 2 w półkę i jest lepiej a teraz kusi sub:naughty:

Opublikowano

"Dzień świstaka"... Dziękuję, nie zagram....

Opublikowano

dobrze wygłuszone drzwi + dobry zestaw i o połce zapomnisz:wink:

Opublikowano

wystarczy użyć opcji szukajki. Tu jest pełno podobnych tematów. Dowiesz się jaki komplet wybrać i czy jest sens pakowania głośników w półkę czy też w drzwi. Chyba, że masz jakieś indywidualne wymagania wtedy pytasz:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Panowie,chodzi o to ze potrzebuje wsadzić głosniki do tyłu (wiem wiem "psuje scene"). Głównie chodzi mi o to ze jak latam kompletem to marudzą ze z tyłu muza by się przydała :) wiecie o co chodzi :) Sub odpada -->wózek itp. Z określeniem nie gra to zbyt dobrze chodziło o to ze Nokie z przodu się wysłuzyły więc jak zrobi się ciepło wygłusze drzwi i wpadną chyba 165mm (jaka głębokość ??) I mam dylemat półka czy drzwi?? A i poradzcie jakie głosniki aby bez wzmaka fruwało na samym radyjku i jakoś grało a nie klockowate niskie i piski zamiast wysokich :P

I przepraszam wszystkich audiofilów za rzeźbę w CA :P

Opublikowano

Skoro sub odpada a kolegom mało to obowiązkowo wygłuszanie wszystkich drzwi i dystanse do nich, komplet głośników (tweeter, woofer, zwrotnica) z czystym sumieniem moge polecić helixy db 62.1 ale to juz troche staroć wiec nie wiem czy dostepny. Radyjko co najwyżej wydoli na 20 pare watów przy dużych zniekształceniach wiec 4 kanałowy piecyk koniecznie:D

Opublikowano
  • Autor

W bagażnik nic nie mogę wsadzić bo na week jeżdżę dużo z dzieckiem (wózek itp) A w każdą niedziele wieczorem jadę kompletem do pracy do Czech (130km) i w piątki wracam. Także bagażnik zapakowany po korek. Czasem problem jest z domknięciem klapy :P

Dlatego szukam takiego nie innego rozwiązania :)

Ale widzę ze się chyba nie da :) także wsadzę lepsze głośniki na przód + wygłuszenie,i tak będzie musiało zostać.

Chyba ze ktoś ma inne rozwiązanie :)

Opublikowano

Pewnie do Liberca hehe Wrzuć taki malutki sony xm4045 albo alpinke mrv naprawde miejsca dużo nie zajmie a różnice głuchy odczuje:)

Opublikowano
  • Autor

Mlada Boleslav :)

A wydało by jak bym przykręcił w to miejsce gdzie zmieniarka była w systemie BOSE montowana??? czy za duzo by się grzał??

Opublikowano

O to troche dalej:) Nie wiem jak to jest w B5, byle by jakaś cyrkulacja powietrza była i nic mu nie bedzie.

Opublikowano
wyg_uszenie_to_si_nazywa.jpgpodstawa to dobrze wygłuszone:wink:
Opublikowano

Zgadza sie :D Nie żałowali towaru :)

Opublikowano
dobrze wygłuszone drzwi + dobry zestaw i o połce zapomnisz:wink:

magic87 dobrze gada fajne głośniki w drzwi polecam hertz i będziesz zadowolony

Opublikowano
  • Autor

Jednak zdecydowałem się ze zostaje sam przód. Ale mam dylemat czy po wygłuszeniu wsadzić 165 czy zostać przy 130? co polecacie? poczytalem troche o głosnikach Hertz i uzytkownicy są zadowoleni. Jakie polecacie?? i czy bedzie potrzebny piecyk do 165mm??

Opublikowano

Zdecydowanie 165

Opublikowano

165 hertz i do tego w zestawie masz wysokie tony i zwrotnice

Opublikowano
  • Autor

Panowie Hertz DSK165 czy Helix blue 62c?? potrzeba bedzie piec ?? i jaka max głebokość osadzenia w Audi ?? Sorry za takie pytania ale widze ze macie dużą wiedze w temacie CA wiec zdaje sie na ludzi z wiedzą :)

Opublikowano

Lepiej dsk, tak czy siak wzmak pod które byś nie wybrał lepiej aby był. Głębokość? Kup dedykowane dystanse z mdfu i tyle.