Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Konserwacja podwozia - Czy warto - Jaki środek polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy warto konserwować spód samochodu takim czarnym mazidłem ?

Na ile lat wystarcza jedno malowanie ?

Jaki środek polecacie ? Brunox ?

Opublikowano

Nie spotkałem się żeby trzeba było w Audi konserwować podwozie :whistling:

Jeśli już chodzi o środki to mazidła typu Bitgum to kiepska jakość i jeśli się chce zrobić raz a dobrze to warto zrobić barankiem po wcześniejszym dobrym przygotowaniu :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie trzeba konserwować podwozia, chyba ze mieszkasz gdzieś gdzie masz zime pół roku i wymagające warunki drogowe.

Wtedy najlepiej tektylem maznąć w okolicach kół, tylko dobrze od tłuszcz powierzchnie.

Opublikowano

Baranek na pistolet firmy BOLL.

Opublikowano

Ja tez slyszałem żeby nie bawic sie w jakies konserwacje itp , w koncu to ocynk jest :)

Opublikowano

Nie, no pełna konserwacja nie ma sensu, ale najlepiej trysnąć trochę tectylem przy kołach za błotniczkami żeby tam kamyczki i inne gówna nie odpryskiwały.:whistling:

Opublikowano

Witam, zamierzam zrobić konserwację podwozia w swojej audi po 18 latach konserwacja trochę się zmyła i zaczyna prześwitywać biały podkład czy coś podobnego. Śladów korozji brak co mnie mile zaskoczyło. I teraz jakich dobrych środków użycz żeby to wszystko spełniało swoją funkcję. Zastanawiałem się nad valviline tylko nie wiem czy użyć bodysafe czy Tectyl 190. znalazłem również coś takiego tylko w kolorze szarym D003500 VW AUDI BARANEK KONSERWACJA KAROSER FARBA (3024705099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Proszę o jakieś sugestie i porady

Opublikowano

Tectyl jaki kolwiek, lub wurth sks stoneguard jeżeli jesteś wymagający

Ale tak jak czytałeś, konserwowanie mały ma sens bo nasze audiczki są ocynkowane i ciężko je doprowadzić do stanu zardzewiałych beemek

Najlepiej maźnij tectylem w miejscach gdzie podwozie jest najbardziej narażone na odpryski i bombardowania żwiru i będzie git.

z drugiej strony bardziej zainwestowałbym w folie ochronna na błotniki i maske, ewentualnie bra, bo lakiernicy ostatnio są w cenie.