Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z hamulcami, napis BREMSE - proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od wczoraj w moim samochodzie zaczął się cyrk - zapaliła się 3 lub 4 krotnie kontrolka sygnalizująca ESP (wywinięta strzałeczka) ABS działał poprawnie, ESP już nie. Kontrolka gasła po zgaszeniu i ponownym zapaleniu auta. Dzisiaj zapaliła mi się istna "choinka" - na liczniku miga kontrolka ręcznego, świeci się kontrolka ABS, wyskakuje napis "BREMSE" z wykrzyknikiem, świeci się kontrolka silnika, prędkościomierz raz działa raz nie działa. Zdarza się że nie da się go połączyć z sterownikiem Hamulce/ABS i w tym momencie pompa ABS wydaje cykliczne "bzyczenie" (mam film, jeżeli to konieczne wrzuce). Zauważyłem także że zaraz po odpaleniu pedał hamulca wpada w podłogę, jednak po podpompowaniu jest już ok. Podpowiem że zaczęło się to po wczorajszym umyciu samochodu - jeżeli to istotne, tarcze + klocki były zmieniane tydzień temu (przód). Zczytałem błędy silnika oraz ABS i oto one :

Hamulce :

Błędy - 01424, 65535

po skasowaniu, przejechaniu się kawałek postanowiłem odczytać jeszcze raz i wtedy wyskoczyły te :

Błędy - 01420, 18256

Silnik

Błędy - 18057, 18062

po skasowaniu powróciły te same.

Zdjęcia :

20130208_193958.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

Proszę o pomoc.

Pozzdrawiam

---------- Post dopisany 09-02-2013 at 10:09 ---------- Poprzedni post napisany 08-02-2013 at 20:27 ----------

Podejrzenie z mojej strony padło na sterownik ABS - jak to się ma do prędkościomierza który raz działa raz nie?

Opublikowano
  • Autor

co rozumiesz przez abs? abs nie dziala mi juz w tej chwili. chodzi o pompe? sterownik?

Opublikowano
  • Autor

w tej chwili błąd który jest stale to 1420 :

1420 Zawór przełączający wysokiego ciśnienia dla ESP - N227

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

Sterownik mam już wyjęty z auta, czy jest szansa sprawdzić go domowym sposobem?

Opublikowano
  • Autor

Przełożyłem sterownik od brata gdyż też ma A4, numery pompy wszystko się zgadza. Po zamontowaniu u siebie chciałem przeprowadzić adaptację sterownika oraz czujnika G85 (skrętu) jednak gdy wchodzę w 08 blok pomiarowy i grupa 005 i w pozycji steering angle jest cały czas -2,5 st (nie zmienia się gdy kręcę kierownicą) i nie mogę dokończyć adaptacji. Proszę o pomoc gdyż u mojego brata w samochodzie jest tak samo i nawet w jego samochodzie już nie mogę uruchomić sterownika. Proszę o pomoc!

---------- Post dopisany 10-02-2013 at 23:05 ---------- Poprzedni post napisany 09-02-2013 at 16:26 ----------

Ok brata auto udało mi się zrobić, wszystko bangla ;). Mam tylko ciągle wątpliwości że błąd 1420 dotyczy sterownika ABS w moim aucie... Co to jest konkretnie N227? wujek google nie może mi dostatecznie naświetlić.

---------- Post dopisany 14-02-2013 at 16:24 ---------- Poprzedni post napisany 10-02-2013 at 23:05 ----------

Sterownik wymieniony, adaptacja zrobiona, wszystko bangla :decayed: