Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik podczas jazdy zgasł - NASTAWNIK błąd 17969 P1561 Quantity Adjuster Deviation

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ruszyłem dziś spod sklepu, silnik był jeszcze chłodny wskaźnik od tem. silnika ledwo drgnął i podczas jazdy silnik zgasł podczas zwalniania (pedał przyspieszenia puszczony, auto na biegu) zapaliłem i jadę dalej kontrolka od świecy żarowej pare razy mrygnęła i zgasła, na kolejnych światłach już było ok. Podłączyłem VAGa i miałem taki błąd, skasowałem i już nie powrócił. Zapalałem jeszcze kilkakrotnie silnik i gasiłem i błąd nie powrócił. Od czego ten błąd:

2013_02_13_11_15_48.jpg

Opublikowano

Ten blad oznacza przerwe w obwodzie sterowania nastawnikiem. Na pierwszy ogien posprawdzaj kostki i czy przewod nie jest gdzies przetarty.

Opublikowano
  • Autor

Podpowiesz gdzie go szukać?

---------- Post dopisany at 16:22 ---------- Poprzedni post napisany at 14:57 ----------

Już wiem gdzie go szukać. Jutro posprawdzam

Opublikowano

pali sie kontrolka świec żarowych jeśli nie to nie odpalisz auta

Opublikowano
  • Autor
pali sie kontrolka świec żarowych jeśli nie to nie odpalisz auta

Zapala się przy odpaleniu potem gaśnie i jest ok. Powyzszy problem miałem dziś pierwszy raz i jednorazowo . Póki co jest normalnie

---------- Post dopisany 15-02-2013 at 17:45 ---------- Poprzedni post napisany 13-02-2013 at 18:05 ----------

Wczoraj znów zgasl i błąd z tematu wątku powrócił. Oglądałem nastawnik i z boku nastawnik wychodzi z czarnej mini kopułki wiazka grupa i wchodzi po ok 30 cm w duży czarny moduł lub sterownik. Ten sterownik leży bezwladnie na przewodach i się majta góra-dół prawo-lewo,gdzie macie jego zamocowanego ?

Opublikowano

Chodzi Ci o ta wiazke i ta skrzynke ?

afn.jpg

komp.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nie chodzi mi o skrzynkę z przekazaźnikami i sterownikiem silnika. Od tej mini skrzyneczki z nastawnika na 4 torxy biegnie wiązka i wchodzi w czarną prostokątną skrzynkę o wymiarach ok 6cm x 9 cm i ona mi tak lata bezwladnie

Opublikowano

Wyglada mi to na jakiegos boxa wstawionego. Pewnie w srodku jest jakis problem z polaczeniem i zanika napiecie na nastawniku i dlatego gasnie.

Opublikowano
  • Autor

co to za skrzyneczka? do tej skrzyneczki idzie przewód od nastawnika

2013_02_15_11_54_53_nastawnik.jpg

2013_02_15_11_55_25_nastawnik.jpg

2013_02_15_11_55_38_nastawnik.jpg

Opublikowano

jakiś box, wywal i próbuj zapalić

Opublikowano
Wyglada mi to na jakiegos boxa wstawionego. Pewnie w srodku jest jakis problem z polaczeniem i zanika napiecie na nastawniku i dlatego gasnie.

Tak jak wczesniej pisalem, masz tam wstawionego jakiegos box'a. To ustrojstwo nie dziala jak powinno i przez to nastawnik nie jest wysterowany i stad ten problem z gasnieciem. Wyrzuc to, polacz tak jak powinno byc w oryginale i powinno pomoc.

Opublikowano
  • Autor

auto mam 3 rok i nie było z tym problemu, zgasł 2 razy w przeciągu tygodnia, w weekend zrobiłem 400 km i ani razu nie zgasł, ciekawe od czego ten box, po coś tam ktoś to wstawił

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak jak wczesniej pisalem, masz tam wstawionego jakiegos box'a. To ustrojstwo nie dziala jak powinno i przez to nastawnik nie jest wysterowany i stad ten problem z gasnieciem. Wyrzuc to, polacz tak jak powinno byc w oryginale i powinno pomoc.

dziś znów zgasł, powiedzcie jak jest to tzn nastawnik połączony w oryginale

Opublikowano

po prostu nie ma tej czarnej kostki oznaczonej na czerwono u ciebie tzn boxa tylko pompa jest bezpośrednio spięta przez kostkę z wiązka idącą do sterownika silnika

Opublikowano
  • Autor

Ale pewny jesteś że tego boxa w oryginale nie ma? Czyli wypiąć boxa i połączyć część wiązki sprzed boxa z tą za boxem- aby tylko kolory przewodów się zgadzały.

---------- Post dopisany 28-02-2013 at 15:43 ---------- Poprzedni post napisany 27-02-2013 at 22:10 ----------

co nieco poszukałem i znalazłem temat na elektrodzie. pl odnośnie tego magicznego boxa

Audi A3 1,9TDI 1997 - kody błędów - elektroda.pl

ten box podnosi moc

Opublikowano

czyli wiesz co masz już zrobić wypiąć i zapomnieć o problemie.

Opublikowano
  • Autor

teoretycznie wiem ale popatrzyłem dziś troszkę pod maskę,poruszałem tym boxem, wiązkami idącymi do i od boxa i popukałem w niego w czasie pracy silnika i błąd nie wystąpił. Drugim problemem jaki zauważyłem jest fakt że to wszystko wygląda jak oryginał wiązka i box tzn jak to byłoby tam od nowości, te kostki, wtyczki itd są jakby fabryczne. Box nie ma żadnych oznaczeń.

Wchodzi do niego 6 może 7 przewodów (co najlepsze wszystkie czarne) a wygląda to tak:

2013_02_28_17_47_05.jpg

a z boxa wychodzi też ok 6-7 przewodów:

2013_02_28_17_46_37.jpg

---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:32 ----------

czy łączyc przewody pinami wywalając box?

Opublikowano

nic nie łącz po prostu wypnij boxa przemyj styki we wtyczkach preparatem typu WD 40 lub innym złącz kostki pomijając boxa

Opublikowano
  • Autor

acha już jasne chyba wszystko

---------- Post dopisany 01-03-2013 at 17:19 ---------- Poprzedni post napisany 28-02-2013 at 22:00 ----------

box wyjęty, zapaliłem auto i mam takie odczucie jakby głośniej i bardziej twardo pracował, napewno nie muszę po wyjęciu boxa nic regulować?

dorzucam parę fotek, zwróćcie uwagę że na wtyczce i gniaździe boxa są oznaczenia i symbol Volkswagena

2013_03_01_17_00_15.jpg

2013_03_01_17_01_10.jpg

2013_03_01_17_01_45.jpg

2013_03_01_17_02_17.jpg

---------- Post dopisany at 17:32 ---------- Poprzedni post napisany at 17:19 ----------

tak się zastanawiam czy napewno jest to niepotrzebne i auto może bez tego śmigać skoro ma emblematy VW ?

napewno jest to box i jest niepotrzebny?