Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie kupić dobre fabryczne radio z CD do A4 z 1995 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc! Mam fabryczne Audi BETA CC i chcialbym zmienic na jakies z CD. Chcialem kupic Pionka DEH-5800 ale doszedlem do wniosku ze nic tak dobrze nie bedzie wygladalo jak fabryczne z powodu tego ze ma szeroki panel i pasuje idealnie. Jakie dobre fabryczne radyjko do audi z CD proponujecie?? Jesli macie takie info proszę rowniez o cene rynkową uzywanego takiego radia.

PS: a za ile max moglbym sprzedac to Audi BETA CC (stan idealny bez najmniejszej skazy)

Opublikowano

BEKACZU, allegro Ci prawde powie co do cen, a reszte to z pewnoscia znajdziesz na forum.

Nawet zdjatka sa.

Opublikowano

rezygnjesz z mp3?

Opublikowano
  • Autor
rezygnjesz z mp3?

Nie zalezy mi na mp3, w poprzednich samochodach mialem radia z mp3 i praktycznie nigdy tego nie uzywalem, jezdze krotkie trasy i to co nagram normalnie na audio CD w zupelnosci mi wystarczy.

Hmm a czy oprocz Audi Concert CD by Grundig jest jescze jakies fabryczne radio na plytki ktore pasowaloby do mojej B5 ??

Opublikowano

Hmm a czy oprocz Audi Concert CD by Grundig jest jescze jakies fabryczne radio na plytki ktore pasowaloby do mojej B5 ??

Jezeli chcesz pobawic sie w przerobki to Symphony: zarowno kaseta jak i cd.

Opublikowano
oprocz Audi Concert CD by Grundig

Zostało tylko - by BLAUPUNKT. Wyglada chyba nawet identycznie, nic innego na CD (fabrycznego) nie wsadzali do audi w 1DIN

Myślę, że jest to najlepsze rozwiazanie tylko coraz trudniej dostać takie (zaokrąglone rogi, starszy model) w dobrym stanie a ceny też nie są małe.

Ja zamieniłem Chorusa na Concert i jestem zadowolony.. ale i tak w przyszłości zastapię je Navi.

Opublikowano

kupujesz boczne plastiki i możesz zamontować każde radio, wybierasz czarnez czerwonym podświetleniem bez pływających delfinków :lol: i będzie super zgrywać tylko trzeba poszukać jakiegoś o skromnym wyglądzie polecam Pioneer tylko modelu nie pamiętam ale pokrętło i spuszczany panel przedni całość wygladałaby świetnie :wink: no i ta dynamika dźwięku o czym możesz zapomnieć w fabrycznych starych modelach

Opublikowano
kupujesz boczne plastiki i możesz zamontować każde radio, wybierasz czarnez czerwonym podświetleniem bez pływających delfinków i będzie super zgrywać

Ok Wiki, ale tylko po zmierzchu bo gdy jest widno niestety nie dorówna ono ori..

Opublikowano
  • Autor
kupujesz boczne plastiki i możesz zamontować każde radio, wybierasz czarnez czerwonym podświetleniem bez pływających delfinków :lol: i będzie super zgrywać tylko trzeba poszukać jakiegoś o skromnym wyglądzie polecam Pioneer tylko modelu nie pamiętam ale pokrętło i spuszczany panel przedni całość wygladałaby świetnie :wink: no i ta dynamika dźwięku o czym możesz zapomnieć w fabrycznych starych modelach

Kupione boczne plastiki juz mam bo bylem napalony ze kupie Pioneera DEH-5800 ma wiele kolorow podswietlenia i napewno spasuje do A4, ale nic nie wyglada tak fajnie wizualnie do calego kokpitu jak fabryczne, a nie zalezy mi na mp3 i jakichs bajerach na wyswietlaczu.

PS: czyli mam rozumiec ze z fabrycznych na CD do B5 sa tylko CONCERT oraz SYMPHONY??

a czy ktores z tych fabrycznych ma mozliwosc podpiecia wzmacniacza??

Opublikowano
czyli mam rozumiec ze z fabrycznych na CD do B5 sa tylko CONCERT oraz SYMPHONY??

Concert - 1 DIN

Symphony - 2 DIN jezeli miałbyś przerabiać konsole pod 2DIN to sugerowałbym rozwarzyć montarz Navi plus.

przednie głośniki są zasilane z radia a tył jest i tak zasilany ze wzmacniacza (chyba z tego w subie) więc jak masz pojęcie to chyba nie problem ale tylko gdybam bo nawet radio podłączał mi ziomek - taki ze mnie elektryk..
Opublikowano
  • Autor
czyli mam rozumiec ze z fabrycznych na CD do B5 sa tylko CONCERT oraz SYMPHONY??

Concert - 1 DIN

Symphony - 2 DIN jezeli miałbyś przerabiać konsole pod 2DIN to sugerowałbym rozwarzyć montarz Navi plus.

przednie głośniki są zasilane z radia a tył jest i tak zasilany ze wzmacniacza (chyba z tego w subie) więc jak masz pojęcie to chyba nie problem ale tylko gdybam bo nawet radio podłączał mi ziomek - taki ze mnie elektryk..

Mow mi tak jeszcze... 1 DIN czy 2 DIN to dla mnie czarna magia... nie znam sie kapletnie na tym :neutral:

Te radio ktore bylo w autku czyli BETA CC bylo podpiete tak zeby graly przednie glosniki, tylne w polce byly nie podpiete bo i zreszta w tym radiu nie bylo jak podpiac zeby gral tyl... wiem ze tak sie nie robi bo mozna uszkodzic radio, ale zmostkowalem tak kabelki ze radio ciagnie i przednie i tylne glosniki (daje rade bez problemow)

Wiec jesli mozna to prosze krotko zwiezle i na temat :wink: ktore radio z tych dwoch spasuje bez problemu??

Opublikowano
ale nic nie wyglada tak fajnie wizualnie do calego kokpitu jak fabryczne

eehhh przesadzasz :razz: