domagalo Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 jestem posiadaczem Audi A4 z silnikiem 1.6 1998 rok. Instalacja gazowa jest zamontowana od roku a dziś mi wywaliło uszczelke pod głowicą. Podejrzewam że nie jest to pierwszy raz i poprzedni własciciel miał podobny problem i dlatego pozbył się tego samochodu. Ze wstępnych ogledzin wynika że głowica jest cała jutro zamierzam sprawdzić czy głowica nie jest krzywa. Moje pytanie jest takie..... Czy istnieją i czy praktykuje się zakładanie innych uszczelek pod głowicę do Audi niz stalowe (bo taka dzis kupiłem, ale podejrzewam że to nic nie da bo jakas przyczyna wywalenia tej uszczelki jest) z innego materiału????? czy jeszcze coś może powinienem sprawdzić i coś zrobić?? prosze o pomoc!!!
wojtek2626 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Sprawdź czy głowica jest równa i blok silnika, jeżeli głowica nie jest daj do planowania. po zdjęciu uszczelki zobacz w kórym miejscu sie przepaliła. A LPG to Ty zakładałes czy juz był założony i czy to sekwencja
domagalo Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2008 Już wszystko wiadomo.... to nie głowica tylko wymiennik ciepła
Rekomendowane odpowiedzi