tomi33 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Witam. Byłem na vagu i po podłączeniu przy pracującym silniku wyszło 9 sztuk kodów usterek. Podam je w takiej kolejności ja pisał komp. i proszę o pomoc jak to sprawdzić i gdzie szukać . Dodam że po skasowaniu tych błędów więcej się nie pojawiły ale wolę sprawdzić. 1. 532 -napięcie zasilające -sygnał zbyt słaby - nkieciągłe 2. 16711 nieprawidłowy sygnał z czujnika spalania stukowego 1 -zwarcie do masy [bank 1 lub pojedyńczy czujnik - brak objawu -nie ciągły 3.17735 kontrola stuku cylindra 3. osiągnięto limit - brak objawu -nie ciągły 4.17734 kontrola stuku cylindra 2.osiągnięto limit - brak objawu -nie ciągły 5. 17733 kontrola stuku cylindra 1. osiągnięto limit - brak objawu -nie ciągły 6. 16716 czujnik stuku nr.2 zbyt niski sygnał - brak objawu -nie ciągły 7. 17736 kontrola stuku cylindra 4 osiągnięto limit - brak objawu -nie ciągły 8. 561 wartość adaptacji regulacji mieszanki poniżej dolnego dodatkowego progu przystosowania - stały 9. elektroniczny moduł sterujący pracą silnika zablokowany - brak objawu -nie ciągły i tak to mniej więcej wygląda sprawdzano na Autocom diagnostic partner ab Nie mam możliwości porównania jak powinno być prawidłowo bo jeżdżę bardzo krótko tym samochodzikiem i wydaję mi się że jest prawie ok. dzięki za pomoc
mcm Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 jak się pojawią to sie bedziesz martwił, mogły to być błędy sporadyczne
Rekomendowane odpowiedzi