Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPG] Audi A4 B7 TFSI 200 KM S-LINE nowe fot.str.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A pomyślal ktos jakie sa straty na starcie?

Więc to jest kolejny post, za którego zmieniam swoj podpis. Garmin już nie jest moim ulubieńcem...Garmin jest moim bożyszczem :kox: :kox: :kox: :kox:

Powiem Wam, że naprawde zastanawiam się czy nie kasować tego typu wpisów, żeby nowi uzytkownicy forum nie czytali takich herezji.... :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Więc to jest kolejny post, za którego zmieniam swoj podpis. Garmin już nie jest moim ulubieńcem...Garmin jest moim bożyszczem :kox: :kox: :kox: :kox:

Powiem Wam, że naprawde zastanawiam się czy nie kasować tego typu wpisów, żeby nowi uzytkownicy forum nie czytali takich herezji.... :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Na razie nie kasuj, może nasz nowy kolega zmieni tok myślenia i będzie już pisał rozsądne posty :naughty:

Opublikowano

Na razie nie kasuj, może nasz nowy kolega zmieni tok myślenia i będzie już pisał rozsądne posty :naughty:

Masz rację...trzeba popracować nad nim, dac mu czas, niech zmądrzeje...

Swoją drogą boje się co zrobią ziomale klubowi, którzy chca dokładac quattro do swoich FWD...chyba polubia Garmina :gwizdanie: :wink4::decayed::tongue4::polew:

Opublikowano

no ja już miałem wszystkie graty do przekładki na quattro :) ale wyrzuciłem ja na złom jak przeczytałem ten post :notworthy:

Dzięki Garminowi nie zniszczyłem sobie fury..

Opublikowano

Garmin jak sie czyta twoje wiadomosci to nie wiadomo czy smiac sie czy plakac, ale obciach :polew:

Opublikowano

no ja już miałem wszystkie graty do przekładki na quattro :) ale wyrzuciłem ja na złom jak przeczytałem ten post :notworthy:

Dzięki Garminowi nie zniszczyłem sobie fury..

zaśmiałem się, przypadkowo wysmarkałem się na t-shirt, przechyliłem sie za bardzo do tyłu oglądając własne smarki i jebłem plecami na ziemię...teraz klepie w klawisze na kolanach... :gwizdanie: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Tak myślałem że spotkam tu usmarkanych teoretyków podpierajacych sie serwisami .

Pozdrawiam i dzieki za pomoc.

Ps. a co do Quattro to rozumiem jego zastosowanie w 4,2 FSI i 3,2 FSI ale nie z małymi silniczkami :>

Opublikowano

No wlasnie z tego co piszesz, to wynika ze ty podpierasz sie "serwisami" i opiniami innych- nie miales zapewne nigdy do czynienia z QUATTRO,a zabierasz glos jakie to ono nieprzydatne i do du*y jest. :mysli:

I od kiedy silnik o mocy 200 KM jest maly?

To co powiesz na 1.9 tdi 130 KM w ktorych tez bylo QUATTRO?

A furka fajna, nie wiem czemu wywaliles zdjecia i zachowujesz sie jak dzieciak- nie lubia mnie tutaj to zabieram swoja lopatke i ide do innej piaskownicy. :wink4:

(oczywiscie z tym "nielubieniem" to zart)

Opublikowano
  • Autor

Tak na marginesie to nie jestem zwolennikiem jałowych dyskusji o niczym.

Jak i nie jestem przeciwnikiem Quattro wręcz przeciwnie ale praw fizyki nie da sie obejśc i takie ględzenie (Jakie to moje quattro dobre w moim 150 konnym Audi dobre )mnie rozśmiesza.Troszkę realizmu i szczerości.

Opublikowano

bo drodzy forumowicze nie rozumiecie ze nowy kolega nie poszukuje trakcji tylko dymu z opon i dlatego Q jest bleee....

co to za frajda jak sie wgryzamy w asfalt i startujemy , przeciez bardzej widowiskowo jest spalic przednie opony tak ze po tygodniu trzeba kupowac nowe (ale tylko dwie bo tyle sie nie zuzywaja - to sa te straty przy quattro:D )

a kolego na tym forum jest tyle konkretnych i znajacych sie osob ze sam tylko siedze i czytam a nie naleze do osob niesmialych czy lubiacych wciskanie kitu. tu naprawde rzadko pojawia sie ktos kto opowiada bajeczki... teraz nn przyklad jestes Ty:) przynajmniej jest wesolo...

zapytam tylko. czy to ta sama osoba zaleca Ci stosowanie magnetyzera co odradza Ci quattro?? LOL

istny autorytet :D

Opublikowano

Może spotkanie z KmK kiedyś, przy okazji zweryfikowałoby Twoje myślenie... :chytry: Zwykły start od świateł do świateł by wystarczył... :evil:

Opublikowano
  • Autor

Zapraszam na weryfikację i poparcie swoich hipotez.

Jest takie małe lotnisko za Wielbarkiem (warmińsko-mazurskie)

Pozdrawiam!!!

Opublikowano

Tak myślałem że spotkam tu usmarkanych teoretyków podpierajacych sie serwisami .

Pozdrawiam i dzieki za pomoc.

Ps. a co do Quattro to rozumiem jego zastosowanie w 4,2 FSI i 3,2 FSI ale nie z małymi silniczkami :>

Ojejku, dawno takich bzdur nie słyszałem.

Jeszcze trochę, a zamknę ten temat i skończy się ta paplanina i pisanie aż takich głupot.

P.S. Wyjmij ten magnetyzer i proszę nie ośmieszaj się.

Poziek, może skoczymy Twoim 1.8TQ i 150KM silnikiem na te małe lotnisko i obalimy jego chore teorie ?

A jeszcze jakby popadało to w ogóle byłoby miło.

Opublikowano

Ryzykownie się wypowiadać ale jestem 100% za Quattro, jazda zajewista szczególnie w złych warunkach pogodowych, ale trzeba wiedzieć czego się spodziewać tj. zachowanie zlekka jak RWD.

Pozdro

B@rt

Opublikowano

Może spotkanie z KmK kiedyś, przy okazji zweryfikowałoby Twoje myślenie... :chytry: Zwykły start od świateł do świateł by wystarczył... :evil:

no chyba od swiatel do swiatel to wygral by FWD (oczywiscie na suchym)

FWD 7,3s http://www.audiklub.org/dane/a4/b7/a4_2.0_t_fsi.html

QUATTRO 7,5s http://www.audiklub.org/dane/a4/b7/a4_2.0_t_fsi_quattro.html

ale na mokrym lub jakims odcinku z zakretami byloby odwrotnie

Opublikowano

no chyba od swiatel do swiatel to wygral by FWD (oczywiscie na suchym)

FWD 7,3s http://www.audiklub.org/dane/a4/b7/a4_2.0_t_fsi.html

QUATTRO 7,5s http://www.audiklub.org/dane/a4/b7/a4_2.0_t_fsi_quattro.html

ale na mokrym lub jakims odcinku z zakretami byloby odwrotnie

Te pomiary są robione bez właściwego ruszenia z quattro...z jakis 5000 rpm... :wink4:

Opublikowano

Pozdrawiam!!!

no kawałek mam do tego małego lotniska :naughty:to już lepiej ułęż, jest ogromne i w połowie Polski :naughty:

ale serio, to proponuje tor poznań, miejsce neutralne, może będziesz miał szczęscie i nie będzie padać :wink4:

Tylko pytanie podstawowe brzmi czy zakręty są mile widziane? :evil:

reasumując auto bardzo ładne, a dyskusja prowadzi do nikąd.

Te pomiary są robione bez właściwego ruszenia z quattro...z jakis 5000 rpm...

właśnie, przy strzale ze sprzęgła jakoś nie widze fwd przed sobą :evil:

Opublikowano

Te pomiary są robione bez właściwego ruszenia z quattro...z jakis 5000 rpm... :wink4:

myslalem ze na AKP sa dane fabryczne,a nie amatorskie pomiary :mysli:

ale nie wiem napewno

Opublikowano

myslalem ze na AKP sa dane fabryczne

no właśnie...ci z fabryki nie ruszają quattro jak należy :cool1:

Opublikowano

Na torze Poznań to chyba Szwagierczak albo Polody dali by radę w FWD, znam ten tor i nie jest taki łatwy jak by się wydawało, nie ma jak to jazda "optymalna".