Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Mmi basic plus spolszczenie + brak QUELLE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze pytanie, czy ma ktoś spolszczenie do MMI basic plus? (Chodzi o navi z b8)

Dlaczego w zakładce media nic mi nie wyświetla w prawym górnym rogu?

Powinna tam być funkcja QUELLE( źródło) mam w podlokietniku zlacze aux-in.

Niewiem jak to odblokować. Pomóżcie Panowie bo nikt tego nie wie.

Dla informacji mam panel sterowania koło gałki zmiany biegów, ziemiarke (6 plyt)cd/mp3 w tunelu nad klimatronikiem, 10 głośników wzmacniacz w bagażniku + subwoofer.

Opublikowano

Wybór masz na panelu koło duzej gałki (przycisk po prawej stronie górny) :wink: po wcisnieciu wyskakuje ci CD oraz AUX

Opublikowano

Wiem ze mam wybór aż taki ograniczony nie jestem. Ale w prawym górnym rogu mam puste pole.

Opublikowano

Musisz mieć chyba że coś było grzebane w aucie :wink:

Opublikowano

Raczej grzebane nie było ale tego nie wiadomo. Może być opcja ze to jest zablokowane w sterowniku? Zamówiłem płyty do aktualizacji w aso w przyszłym tygodniu bedą koszt 33zl. Może aktualizacja coś pomoże.

Opublikowano

Moze tapicerka była zmieniana a w podłokietniku masz AUX nie podpiety :wink:

Bo tak nie znika opcja AUX z MMI .

Opublikowano

Jest podpiety nikt nic nie ruszał zdjęcie dziś robione. Dla pewności sprawdziłem.

image.jpg

Więc niewiem już o co kaman?

W jakim sterowniku mozna coś pomieszać aby to nie działało? Bo sprawa wyglada dziwnie a aso chce za diagnozę 300 pln chyba ich jebneło!

---------- Post dopisany 03-03-2013 at 11:32 ---------- Poprzedni post napisany 02-03-2013 at 17:32 ----------

Ktoś pomoże? Wiecie co może być nie tak?

Opublikowano

Sprawdz ADAPTACJE w sterowniku MMI

Opublikowano

W którym sterowniku dokładnie? 5f? U mnie nie łączy się z tym sterownikiem.

Opublikowano
W którym sterowniku dokładnie? 5f? U mnie nie łączy się z tym sterownikiem.

5F- to jest MMI 3G , kliknij na 07

Opublikowano

Poniżej fotki z adaptacji 07 widzę tylko kanały od 0 do 07. Nie mam podpowiedzi w kanałach.

Na początek fotka widoku po wcisnieciu przycisku media.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

Aby podpowiedzi ci wyswietliły musisz najechac na podane wartości .

image.jpg

Na fotce widac ze jestes w zmieniarce CD a wcisnij RETURN i powinno ci pokazac na ekranie :

- CD

- AUX

Masz tak ?

Opublikowano

Po najechaniu na wartości nie mam podpowiedzi. Nie moge się cofnąć. Po nadciśnieciu return bez zmian.

Po nacisnieciu changer wyświetla tylko kolejne płyty cd. I siódma z nawigacja.

---------- Post dopisany at 21:48 ---------- Poprzedni post napisany at 16:19 ----------

Czy ktoś ma rozpiske co jest w tych kanałach? Może coś trzeba przekodowac. Podobno aux jest ukryta opcja czy to możliwe?wedlug Wikipedi aux jest ukryta opcja tak jak łap timer.

Multi Media Interface

Opublikowano

Jaki masz kabel ? moze za słaby i brak podpowiedzi

Opublikowano

Mam vcds HEX+ can program VCDS 11.11.4 PL

---------- Post dopisany at 17:55 ---------- Poprzedni post napisany at 11:49 ----------

Kto na ochotnika sprawdzi kanały(od 01 do 07) w adaptacji w sterowniku 07. Czy w którymś z kanałów włącza się zlacze AUX-IN? U mnie coś mi kabelek nie podpowiada.

---------- Post dopisany 06-03-2013 at 11:37 ---------- Poprzedni post napisany 04-03-2013 at 17:55 ----------

Ktoś ma jakiś pomysł? Niech sie wypowie ktoś z AUX-IN jakie ma kodowanie w sterowniku 07 i w adaptacji w blokach jakie ma wartości?

Opublikowano

Dziwne ,ze brak w podpowiedziach :eusathink: sprawdz innym kablem nie VCDS

Opublikowano

Wiem właśnie że dziwne. Podpowiedzi powinny się ujawnić po najechaniu kursorem na wartość, którą można poprawić.

Nie ogarniam już tego wszystkiego. Aby z takim gównem był taki problem.Nigdzie na necie nie mogę znaleźć tego.

Opublikowano

Jedynie zostaje odblokowac UKRYTE MENU , tylko jak ? Spróbuj moze procedure tak jak w MMI 2G HIGH

Opublikowano

I tu jest pies pogrzebany Laguna:D w 07 nie moge wejść w kanał 08 bo jest error. Widzę tylko kanały 01-07.

Więc nie moge zmienić nic tak jak w MMI 2G w kanale 08.

---------- Post dopisany 07-03-2013 at 13:25 ---------- Poprzedni post napisany 06-03-2013 at 18:26 ----------

masz może jakiś inny pomysł czy tylko zostaje wizyta w ASO we Wrocławiu:D

Opublikowano

W ASO ci nic nie zdziałają :wink: chyba ,ze jakis kumaty diagnosta bedzie .

W MMI 2G HIGH tez tego nie ma w kodowaniu ONLY ukryte MENU .