Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż lampki podsufitki ala passat w8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Darek, pakuj polifta! :wink: Najpierw trzeba dokładnie lampkę odrysować na kawałku kartonu, szablon wyciąć, przykleić na podsufitkę, lampka zaczyna się tam gdzie stara, wycinamy w kierunku tyłu auta (wykruszamy na szerokości ok 3mm gąbkę dookoła otworu, nie ruszając materiału). Jak już dopasujemy otwór, w polifcie trzeba ściąć 2 wystające bolce, po to żeby śruby złapały otwory w dachu, dociskiem śrub regulujemy głębokość lampki w podsufitce. Można ją idealnie spasować, siedzi jak laleczka!

Ja jeszcze gdybym miał w przyszłości ten zabieg robić to wzmocniłbym rant wyciętego otworu jakimś sztywnym klejem bezbarwnym. Ori otwór ma dookoła wzmocnienie z blaszki.

Nie bójcie się kroić podsufitki :decayed:

Opublikowano

a wtyczki takie same?

Opublikowano
a wtyczki takie same?

Nie, nie są takie same. Jest rozpiska pinów w dziale Warsztat co i jak połączyć. Nic skomplikowanego, info z 1 postu wszystko wyjaśnia. Ja żeby nie bawić się lutownicą na takiej małej powierzchni, a nie miałem ori kostki do polifta zastosowałem listwę i wtyki goldpin (dostępne na alle...).

Opublikowano

ale widzę że ogólnie to bida z tymi poliftowymi nie wspomnę już o wersji z szyberkiem

Opublikowano

łoł dzięki:hi:

Opublikowano

tylko ze to watek o lampce z w8 a nie polifta :facepalm:

Opublikowano

co racja to racja :wink:

Opublikowano
tylko ze to watek o lampce z w8 a nie polifta :facepalm:

No tak W8, a polift kwestia gustu, a o gustach ponoć się nie rozmawia. Enjoy!

---------- Post dopisany at 11:35 ---------- Poprzedni post napisany at 11:19 ----------

Lampka W8 od przedlifta różni się jedynie 2 czerwonymi diodami :facepalm:

Rezystor węglowy 820 0hm, 30gr/10szt.

LED 3mm czerwona DIFF 20gr/szt.

Kabel podwójny 0,16mm 50gr/m

3 złote i z przedlifta powstaje W8! aaa zapomniałem dodać wiertełko 3mm pod otwór dla diody.

Opublikowano

:facepalm: jak masz pisac takie glupoty to daj sobie spokoj..... wiesz wogole jak wyglada lampka od w8...... przeczytaj chociaz ten watek od poczatku...

:doh:

Opublikowano

Faktycznie jest kozacka, chyba wyciągnę swoją i wpakuję z W8, kładzie na glebę! :facepalm:

Przyciski ma delikatnie zmienione i dodane diody, NIC WIĘCEJ. Jak za te pieniądze to żart i kompromitacja, ale jak Tobie się tak bardzo podoba to się cieszę :facepalm:

Wątek przeczytałem już dawno od początku, zatem Ty głupot nie wypisuj, podjąłem temat polifta bo z Darkiem o tym już rozmawialiśmy. Ty nie wiesz o tym i się puszysz, nie jesteś tutaj sam kolego. Koniec OT.

Opublikowano

na moje to mozesz sobie i żyrandol powiesic......

"Przyciski ma delikatnie zmienione i dodane diody, NIC WIĘCEJ. Jak za te pieniądze to żart i kompromitacja, ale jak Tobie się tak bardzo podoba to się cieszę :facepalm:"

Ty naprawde nie wiesz jak ona jest podswietlana:facepalm:

"Wątek przeczytałem już dawno od początku, zatem Ty głupot nie wypisuj, podjąłem temat polifta bo z Darkiem o tym już rozmawialiśmy. Ty nie wiesz o tym i się puszysz, nie jesteś tutaj sam kolego. Koniec OT."

szczerze to ciul mnie obchodzi co robicie z Darkiem..... Przeczytaj jeszcze raz temat..... wiem ze czasami uzywanie szukajki boli no ale trudno.... temat o lampce z polifta do przedlifta juz dawno byl walkowany..... i sa chyba wszystkie informacje co jak i gdzie..... takze nie wiem nad czym wy sie zastanawiacie.....

Opublikowano

Twoja merytoryka i interpunkcja wypowiedzi jest na tym samym poziomie co W8. Na 7 postów żaden nikomu w niczym nie pomógł, to jest forum, na którym ludzie sobie pomagają, wymieniają się doświadczeniem, podsuwają alternatywne rozwiązania konkretnych kwestii. Taka jest istota każdego z for, a nie wypisywanie bredni i szkalowanie innych użytkowników. Zerknij do regulaminu i spuść z tonu proszę, bo milej współpracować w zdrowej atmosferze i z konkretnymi informacjami aniżeli opluwać się dyrdymałą i podawać bezproduktywne wnioski.

Opublikowano

Norbert co ty chcesz wątek jest o czym innym a ty piszesz o czym inny wiec o co ci chodzi. Lampa z polifta jest inna a z W8 inna więc spuść trochę z tonu

Opublikowano

dropsone nie ma się co ciśnieniowac bo nie od tego jest to forum kolega norbert napisał co i jak i czasem to ułatwi sprawę komuś, choć to wątek w8 to od kilku postów jest OT. Lampka W8 jest świetną że nic nie tniemy i mamy podświetlanie ala polift z tym że drogo chodzą lampki ori a jeśli ktoś chce ala w8 to może sobie reznac i też to ładnie wygląda. A co do mnie i norberta to widzisz nie sposób jest coś kupić fajne jest też coś zrobić samemu i bez wariacji proszę. . Dużo osób szukało info na temat w8 a Teraz tu znajdzie wszystko od a do z nawet to że może sobie to zrobić, nie każdego stać. Tylko mi nie pisz że tylko ori musi wszystko być.

Opublikowano
Twoja merytoryka i interpunkcja wypowiedzi jest na tym samym poziomie co W8. Na 7 postów żaden nikomu w niczym nie pomógł, to jest forum, na którym ludzie sobie pomagają, wymieniają się doświadczeniem, podsuwają alternatywne rozwiązania konkretnych kwestii. Taka jest istota każdego z for, a nie wypisywanie bredni i szkalowanie innych użytkowników. Zerknij do regulaminu i spuść z tonu proszę, bo milej współpracować w zdrowej atmosferze i z konkretnymi informacjami aniżeli opluwać się dyrdymałą i podawać bezproduktywne wnioski.

rozumie ze piszesz o swoich postach, nawet ilosc sie prawie zgadza.... moich jest niestety troche mniej,

co do reszty to powiedz mi tylko jedna rzecz, jaki jest sens wplatania lampki poliftowej i opisywania co i jak zrobiles do watku o lampce z w8 przeciez to dwie rozne rzeczy i nie chodzi tylko o te twoje diody, pozatym jak tak bardzo Ci urazilem moja wypowiedz ze piszesz glupoty to niestety ale musze ja podtrzymac i nie polecam nikomu wiercenia otworow i wpuchania w nie diod diff bo tak szybko jak to zrobicie tak szybko bedziecie je zdejmowac, dlatego ze lepek takiej diody wystaje ponad obudowe i zamiast dawac lekko czerwona poswiate swieci po oczach...

Opublikowano

Dodałem linijkę w sygnaturze, czyt. poniżej. Good Luck :wink:

Opublikowano
:doh:
Opublikowano

jednak będe czatował na ładną sztukę z paska:jerk:

Opublikowano
:bag: Jest inna metoda montowania diod bo kupuje się diody płaskie - rozpraszające. Jeszcze trochę OT i zgłoszę temat do zamknięcia:bla: