Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

filtr DPF - jaki jest jego stan ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy miałem okazję ostatnio podłączyć komputer pod moje B8 i odczytałem takie oto dane:

imag0221j.th.jpg

imag0222z.th.jpg

mam pytanie czy jest tam pokazany stan filtra cząstek stałych i jeżeli ktoś się orientuje w jakim on jest teraz stanie ??? z tego co widzę to ostatnia regeneracja miała miejsce 247 km temu, mniej więcej kojarzę gdzie wtedy jechałem i tu mam pytanie czy podczas regeneracji filtra samochód jakoś inaczej się zachowuje i czy pokazuje się jakaś kontrolka na desce, ponieważ ja nic co by odbiegało od normalnej pracy wtedy nie zauważyłem, sorry za taki elaborat, ale w tej kwestii jestem zielony, z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :hi:

Opublikowano

przejechalem ponad 100tys km i przyuwazylem wypalanie jedynie kilka razy. W czasie jazdy na trasie bez szans.. w korku ja stoisz to podnosi troche wolne obroty (i wsio)

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

Filtr jest ok u ciebie. Co do wypalania to filtr dopala się sam i nie daje znaku kierowcy. Jeśli za mocno się zapcha wtedy wyskakuje ikonka filtra na fisie i trzeba przeprowadzić procedurę wypalania podczas jazdy. Wszystko opisane na forum.

Opublikowano
  • Autor
przejechalem ponad 100tys km i przyuwazylem wypalanie jedynie kilka razy. W czasie jazdy na trasie bez szans.. w korku ja stoisz to podnosi troche wolne obroty (i wsio)

Pozdrawiam,

Przemek

wlasnie 247 km temu jechalem w trasie do Wawy, wiec dlatego nie moglem tego zauwazyc

---------- Post dopisany at 18:33 ---------- Poprzedni post napisany at 18:30 ----------

Filtr jest ok u ciebie. Co do wypalania to filtr dopala się sam i nie daje znaku kierowcy. Jeśli za mocno się zapcha wtedy wyskakuje ikonka filtra na fisie i trzeba przeprowadzić procedurę wypalania podczas jazdy. Wszystko opisane na forum.

dzieki za diagnoze filtra, a mozesz mi napisac na ktory wskaznik mam patrzec na ten przy, ktorym aktualnie mam wynik 11,90 g czy ten pod nim gdzie wynik jest 9,31 g czy jeszcze na inny wskaznik, a i jaka jest norma (tzn. ile gramow kwalifikuje filtr do calkowitej wymiany) ???

Opublikowano

Bardzo łatwo wyczuć, że filtr jest w trybie wypalania... auto robi sie bardziej zrywne, głośniej troszkę chodzi, tak jakby tlumik był lekko dziurawy i czasem po prostu śmierdzi jak sie wyjdzie z samochodu taką jakby palona gumą, obroty na biegu jalowym trochę skaczą (czuć czasem takie lekkie szarpniecie). Może ten zapach jest tylko u mnie, bo miałem awarię poprzedniego silnika i filtr mógł po tylku dostać. Prawdopodobnie jego przód mam stopiony. Nie mniej jednak, reszta powinna się zgadzać.

Wysyłane z mojego GT-P3110 za pomocą Tapatalk 2