Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dzwięk podczas jazdy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadepnij na tłumik końcowy z tyłu i zobacz czy ustanie :)

Opublikowano
  • Autor

Jutro spróbuje :) Tylko chyba nie za mocno bo jeszcze urwe ? :) Ma ktos jeszcze jakies pomysly ? :)

Opublikowano

Tam nie ma prawa nic się urwać jak się urwie to znajdziesz przyczynę jedną nogą dość mocno na tłumik druga na ziemi.

Opublikowano
  • Autor

To sprubuje sobie w sobote lepiej :P A jeszcze zauwazylem, ze jak skrecam w prawo to dzwiek troche ucicha.

Opublikowano

sebul zacznij głośniej słuchać muzyki podczas jazdy, wszystkie dźwięki ucichną:decayed:

Opublikowano
  • Autor
sebul zacznij głośniej słuchać muzyki podczas jazdy, wszystkie dźwięki ucichną:decayed:

Takie rzeczy to sie robi w starych rupieciach, a nie audi ^^

---------- Post dopisany 17-04-2013 at 17:27 ---------- Poprzedni post napisany 12-04-2013 at 11:04 ----------

Wrzucilem filmik ktory dzis nagralem

Zippyshare.com

Od 2:47 najlepiej slychac te wibracje, ten dziwny dzwiek o ktory mi chodzi, czy ktos moze po tym poznaje co to moze byc ? Dodam ze lekko sie nasila jak skrecam w jedna strone, a ja w druga to troszke jakby cichl, ale nie do konca cichnie.

Od 1:21 tez je troche slychac.

Opublikowano

Ja tak samo miałem teraz gdy z prawej strony łożysko miałem do wymiany teraz tak samo mam z lewej strony, gdy skręcę w prawo to słychać mocno gdy w lewo cichnie.

Opublikowano
  • Autor

cichlo ci calkowicie , czy ta knie do konca ? bo mi nie do konca, ale wyraznie sluchac ze raz glosnirej raz ciszej

Drogie jest lozysko jakies dobre ? Jaka firma jest dobra ?

Opublikowano

Raz głośniej Ci słychać bo robisz obciążenie na tą stronę co huczy Ci łożysko. Mi prawa strona huczała, zaś lewa tak jakby sprężarka pompowała.

Firma, SKF - FAG - ew, RUVILLE.

//

Wjedź na podnośnik i kręć kołami, będziesz słyszał które huczy.

Opublikowano
  • Autor

Czyli jak bede obracal kolo reka to powinno byc slychac cos ? Hmm czyli jak skrecam w lewo i jest glosniej to bedzie prawe lozysko ?

---------- Post dopisany at 17:33 ---------- Poprzedni post napisany at 15:54 ----------

Nagralem filmiki jak ruszam kolem :

1

Zippyshare.com

2

Zippyshare.com

Tak jak na 2 trze to lozysko czy wszystko jest ok ?

Bo krecilem kolami przednimi bo jak jade to wydaje mi sie ze to wlasnie z przodu slychac ten dzwiek.

I jeszcze pytanie, na przodzie jest samo lozysko , czy z piasta ? Bo na allegro widze samo lozysko i lozysko z piasta, w motoryzacyjnym mi gosc mowil ze to piasta jest i nie ma samego lozyska.

Opublikowano

Łożysko jest z piastą, nr FAG: 713 6104 30

Kolego, podjedź na warsztat i niech Ci sprawdzą łożyska a nie tracisz czas na nagrywanie marnych filmików, stwierdzić diagnozę łożyska to zaledwie 5 minut. Jeśli masz jaja to sam to zrób, koło do góry i przekręć dobrze. 1000% że łożysko.

Opublikowano
  • Autor

Wolalem sam sprawdzic i sie upewnic filmikiem, bo chce za tydzien podejchac do kolegi zeby mi rorzad wymienil i przy okazji lozysko. Tylko nie wiedzialem czy to ono czy cos innego.