Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Program na 170KM Mulitronic - obciążenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Niedawno kupiłem A4 z silnikem [bPW] i skrzynią Multitronic [JZU] przebieg 182tkm i tak właśnie się zastanawiam, czy można w miarę bezpieczenie "wrzucić" mu program na 170km, bo czytałem że te skrzynie tak do 400nM dają radę, a chciałbym pojeździć ta furmanką.

Opublikowano

Te skrzynie to nawet seryjnej mocy nie wytrzymuja. Ogolnie jak lubisz sportOwa jazde to lepiej by bylo zmienic auto.

Opublikowano
  • Autor

Raczej oszczędzam każdy samochód, który mam - nie wariuje. Tylko chodzi mi o to żeby miał większą elastyczność. Po programie powinien mieć jakieś 380nM, więc teoretycznie skrzynia powinna wytrzymać. Może ktoś ma coś takiego zrobionego u siebie?

Opublikowano
Te skrzynie to nawet seryjnej mocy nie wytrzymuja. Ogolnie jak lubisz sportOwa jazde to lepiej by bylo zmienic auto.

Co za herezje piszesz o tych skrzyniach:facepalm:

Opublikowano

Tak herezja sie przyjela a teraz wypisuja:)

Opublikowano
  • Autor

Czyli co - wkrzynia powinna podołać zwiększeniu mocy? Nic złego z powodu podniesienia mocy nie powinno się dziać?

Opublikowano

To nie herezje tylko doswiadczenie...

Opublikowano
  • Autor
To nie herezje tylko doswiadczenie...

A z jakim multitronickiem masz doświadczenie?

Opublikowano

Z wieloma. W a4 i a6 w calym zakresie rocznikow i rodzajow silnikow. Mianowicie w samochodach moich klientow. I jest to powiedzmy bardzo w 'wrazliwa' skrzynia. Niewazne z jakim fodzajem spzegla z jakim sterownikiem czy olejem

Opublikowano
  • Autor

Jak by co to zawsze można ją wyalić, jakby cośpoważnego sięstało i dać zwykłego manuala... :decayed:

Opublikowano

proste multi nie zostało stworzone do wyczynow tylko do plynnej jazdy, jezdzi sie swietnie jednak jest ale, dbanie lepiej niz o kobiete zapewnia jej dlugi zywot, ja mialem multi i niggdy nie kupie juz multi , 6 tys na naprawy a i tak 2 lata pojeździła i znowu zaczęło sie cos dziac nadmienię jednak i moja sprzynia byla jedna z pierwszych 2002 rok w 1,8 t ty masz tdi wiec moment większy. ja zrobiłem program ale dawało to mizerne skutki. przerobiłem na manualna i w koncu auto odżyło.

program mozna zrobic jesli sie sypnie skrzynia to zmienial na manuala zabieg prostrzy niz sie to komukolwiek moze wydac zero wiercenia spawania itd

Opublikowano

W tym silniku też nie martwilbym sie tylko o skrzynie. Poczytaj o zabieraku oleju w tym motorze i walkach. To zrób w pierwszej kolejności.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

A ew. przeróbka na manuala to jakiego rzędu pieniądze?