Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B5 przed lift , nie podświetla przebiegu . czy dioda sie wypaliła ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam . dzisiaj zgasło mi podświetlenie przebiegu . czy to spaliła sie dioda ? czy wyświetlacz ? jak sie za to zabrać ? co z tym zrobić ? z góry dzieki .

Opublikowano

najprawdopodobniej żaróweczka się przepaliła. wyjmij licznik jest przykrecony 2 wkretami i poprostu od tyłu ja wymień

Opublikowano
  • Autor

gdzie sa te wkrety ? sa jakies zaslepki ? nie wiesz jaka tam żarówka podchodzi ?

Opublikowano

nad kierownicą ściągasz taką osłonke i pod nią masz wkręty. Potem wkładasz ręke pod licznik i odpinasz 2 kostki i tyle :wink: kup żarówke z oprawką 12V 2W coś takiego

zarowka-podswietlenia-zegarow-audi-a4-b5-95-01-.jpg

Opublikowano
  • Autor

ok , bede dłubał :wink: jak coś to dam znać

---------- Post dopisany 16-03-2013 at 14:08 ---------- Poprzedni post napisany 15-03-2013 at 19:32 ----------

wydłubałęm , wymieniłem ale teraz mi sie świeci błąd airbagu ? co mogłem źle zrobić ?

Opublikowano

Spróbuj vagiem wykasować. Nie powinien powrócić.

Opublikowano
  • Autor

kurde nie mam vaga :kwasny: jestem początkujący

---------- Post dopisany at 14:55 ---------- Poprzedni post napisany at 14:54 ----------

jeszcze do tego chciałem wymienić żarówke to k**wa nie świeci , postojowa świeci a zwykla nie , mam 3 inne i żadna nie chce świecić

Opublikowano
kurde nie mam vaga :kwasny: jestem początkujący

A poczatkujący to nie powinien mieć VAGa? :wink:

Pewnie włączyłeś zapłon przy niepodłączonych zegarach. Nie gaśnie czasem ten AIRBAG po minucie, dwóch?

jeszcze do tego chciałem wymienić żarówke to k**wa nie świeci , postojowa świeci a zwykla nie , mam 3 inne i żadna nie chce świecić

To dla mnie nie do końca zrozumiałe. Postojowa świeci, a zwykła nie. Która to "zwykła"?

Opublikowano
  • Autor

no to pewnie tak zrobiłęm jak mówisz , bo rzeczywiscie po 2 minutach gasnie . czyli wystarczy wykasowac blad ?. moze i powinien , musze dopiero ogarnac . pełno modów juz zrobilem , ale zawsze mi ktos z tym pomogl . teraz zaczynam sam :wink: zwykła czyli mijania . napiecie w kostce bylo . poruszałem tymi kablami obok i działa . idzie taka wiazka do lampy i to cale bylo takie popaprane , poizolowane , poruszałem tym i działa.

Opublikowano
wydłubałęm , wymieniłem ale teraz mi sie świeci błąd airbagu ? co mogłem źle zrobić ?

następnym razem wystarczy odpiąć aku przed wyjęciem licznika :wink:

Opublikowano

następnym razem wystarczy odpiąć aku przed wyjęciem licznika :wink:

Wystarczy kluczyki schować w kieszeni. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

bede miał nauczke :decayed: ale zgubiłem też śrubke od lcznika , nie nadaje sie do takich prac , nie mam cierpliwosci :facepalm: a tak swoja droga nie mace kogoś żeby mi tempomat zmontował ? mam juz manetke