Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Zmiana zawiaszenia na twardsze - proszę o rady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,postanowilem wymienic zawias na bilsteina b6 ew. mysle o jakims delitatnym obnizeniu,w zwiazku z tym mam pytanie - jakie sprezyny najlepiej sprawdzaja sie w A4?zeby bylo w miare sztywno ale nie za nisko(nie mam zamiaru robic w zime za plug na warszawskich drogach) w poprzednim aucie bylo wiecej stresu o krawezniki i spiacych niz samej frajdy z jazdy na zakretach, czy zwykle czy progresywne-bo nie kazde sprawdzaja sie w kazdym aucie o jakiej firmy najlepiej sprawdzaja sie w a4,prosilbym o odpowiedzi uzytkownikow.dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Ja jestem na etapie powracania do seryjnej zawiechy tyle że w B5. Powiem Ci tylko tyle obniżona nawet mało i twarda fura to nie jest wynalazek na nasze polskie drogi i tak jak sam napisałeś jazda takim samochodem to nie przyjemność a stres i jazda slalomem żeby w jakąś dziure nie wpaść. Także zastanów się jeszcze raz i dobrze czy warto psuć orginalne zawieszenie które właśnie jest kompromisem pomiedzy komfortem jazdy i pewnością trzymania w zakrętach. Ale zrobisz jak uważasz POZDRO

Opublikowano
  • Autor

dzieki za rade,na b6 juz jezdzilem i baaardzo mi sie podobalo,zreszta zona tez mi piszczy ze chce twardsze ,tylko nad sprezynami sie bardzo mocno zastanawiam dlatego prosze o opinie.pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam ori fabrycznie obnizone zawieszenie -20 albo -30mm ( nie jestem pewien)

Jedyny plus tego to taki ze ladnie aua wyglada tak nisko posadzone ale na tym plusy sie koncza.

Szybko nie jezdze wiec nie potrzebuje super trzymania w zakretach.Po rownej nawieszchni dobrze sie jezdzi ale jak tylko zaczną sie male nierownosci i wyboje to zaczyna sie nie przyjemna jazda :disgust: wczesniej jezdzilem francuzem z rewelacyjnym zawieszeniem czyt.miekkim a teraz wprost na odwrot dlatego nie polecam na polskie drogi.

Opublikowano
  • Autor

Ja jestem na etapie powracania do seryjnej zawiechy tyle że w B5. Powiem Ci tylko tyle obniżona nawet mało i twarda fura to nie jest wynalazek na nasze polskie drogi i tak jak sam napisałeś jazda takim samochodem to nie przyjemność a stres i jazda slalomem żeby w jakąś dziure nie wpaść. Także zastanów się jeszcze raz i dobrze czy warto psuć orginalne zawieszenie które właśnie jest kompromisem pomiedzy komfortem jazdy i pewnością trzymania w zakrętach. Ale zrobisz jak uważasz POZDRO

moge tylko zapytac z ciekawosci z czego wracasz do serii?

Opublikowano

Polecam zmieniaj :good: .Najlepiej na orginał :) tylko trudno dostać :) A co do innych poszukaj na forum,koledzy dużo już pisali o tym :)

Opublikowano
  • Autor

szukalem troche ale w sumie nic konkretnego nie udalo mi sie znalezc.ale dzieki za rade

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_sprezyny_sline-t31859.0.html

Ja bym poszukał orginału.Mam takie i jestem bardzo zadowolony/nie tylko ja/a co do sprężyn na pewno firmowe allegro np.ebay :)[br]Dopisany: 02 Lipiec 2008, 22:14 _________________________________________________lub zestaw koni np.regulowany.

jak coś mam do sprzedania komplet do przodu od S-line orginał

Opublikowano
  • Autor

Ja bym poszukał orginału.Mam takie i jestem bardzo zadowolony/nie tylko ja/a co do sprężyn na pewno firmowe allegro np.ebay :)[br]Dopisany: 02 Lipiec 2008, 22:14 _________________________________________________lub zestaw koni np.regulowany.

dostales moje pw?,cos nie chce mi pojsc,jakies problemy z laczem

Opublikowano

W poprzednim aucie Peugeot306 2.0 miałem założone twarde amortyzatory bilstein'a, zakrętu brał jak marzenie (żona nie była z tego zadowolona :polew:) ale jak przychodziło mi się zmierzyć z nierównościami to już nie było tak przyjemnie, po za tym elementy gumowe zawieszenia, znacznie szybciej się zużywały. Plusem był też fakt, można je było w 100% regenerować (wymiana wkładów "Zerkpol Warszawa") co było tańsze niż zakup nowych. Po za tym na twardym zawieszeniu lepiej "czułem" auto. Po zakupie :a4fan::quattro: jak narazie chyba pozostanę przy seryjnym zawieszeniu.

Opublikowano
  • Autor

dzieki kolego za rade,rozeznalem sie troche w temacie po twojej sugestii i wlasnie jestem na etapie szukania w dobrej cenie koni, wiec jak tylko znajde dobra oferte biore sie za wymiane,dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

kolego nie porownuj francuza do naszych audi ja mam B5 obnizona super wyglada super sie jezdzi tylko jak dziury sie zaczynaja juz nie jest eksstra:( i uwazac na glebokie dziury i na krawezniki i jak jezdzisz w 5 tez mocno trzeba uwazac na progi zwalniajace

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kolego nie porownuj francuza do naszych audi...

kolego z mojej wypowiedzi raczej nie wynika abym porównywał auta tylko pisałem o wrażeniach z jazdy na twardszych amortyzatorach. Myślę, że amortyzator o takich samych paramertach założony do AUDI czy Peugeot'a będzie zachowywał się podobnie :tongue4:

Opublikowano

amortyzator tak ale auto nie:P porownujesz tak jakby malucha z mercedesem:] chodzi mi o wielkosc

Opublikowano

amortyzator tak ale auto nie:P porownujesz tak jakby malucha z mercedesem:] chodzi mi o wielkosc

hmm... Porównanie dość drastyczne no ale niech Ci będzie :tongue4: :tongue4: