Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż uchwytów/rączek drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie nigdzie nie mogę znaleźć jak zdemontować te rączki/uchwyty aby je pomalować. Pomocy

Opublikowano

musisz zdemontować cały boczek i od wewnątrz masz śruby

Opublikowano

Zdejmujesz cały boczek, odkręcasz dwie śrubki jak dobrze pamiętam, wypinasz z zatrzasków i gotowe

Opublikowano
  • Autor

Jest to opisane w jakiejś książce/foto manualy abym nic nie pourywał? :)

Opublikowano

Kolego, to są tak proste czynności że naprawdę trzeba się mocno postarać żeby coś urwać :wink:. Odkręcasz dwie śrubki trzymające boczek od góry, kolejno odkręcasz śrubkę osłony pod rączką(uchwytem) wyciągasz ją i odkręcasz to co pojawi się twoim oczom :decayed:. Jeśli masz korbotronik :grin: to trzeba odkręcić jeszcze rączkę do opuszczania wcześniej zdejmując z niej czarną osłonkę. Boczek powinien być luźny delikatnie unosisz go do góry i gdy wyjdzie z zaczepów odpinasz od niego wszelkie piny i linki. Boczek masz zdemontowany, ściągasz piankowe wygłuszenie, odkręcasz śrubki trzymające rączkę od wewnątrz po czym odbezpieczasz zatrzaski i gotowe. Rączka zdemontowana.

Opublikowano
  • Autor

Pomalowałem, źle niewyszło :)

78677471372580115557.jpg

12281392448339091083.jpg

Opublikowano
:thumbup1:
Opublikowano
  • Autor

Zdjęcia z dziś tylnego uchwytu, foto nie co lepszej jakości :P Na żywo on się tak nie świeci, wina lampy. Wygląda identycznie jak cała struktura boczku ;) Wyszło 9/10

25074952940659425761.jpg

Opublikowano

Można wiedzieć czym to pomalowałeś? Mam wnętrze niestety jasne (kolor twist bodajże) a te boczki są strasznie porysowane i chciałem je odnowić. Tylko z tego co widzę to wszędzie tylko czarna farba :/ No i czym to pomalowałeś?

Opublikowano
  • Autor
Można wiedzieć czym to pomalowałeś? Mam wnętrze niestety jasne (kolor twist bodajże) a te boczki są strasznie porysowane i chciałem je odnowić. Tylko z tego co widzę to wszędzie tylko czarna farba :/ No i czym to pomalowałeś?

Lakier strukturalny z BOLL'a (puszka w sprayu 400ml) 29zł. Najpierw wymontowałem uchwyty wsadziłem do starej miski i zalałem je gorącą wodą z czajnika. Poleżały sobie z 5 min w tym, wziałem stara kartę bankomatową. Jak takiej nie posiadasz może być stara płyta CD, wytnij kawałek. I zaczynamy ździeranie tej powłoki którą są pokryte uchyty, do samego plastiku - przyciskaj smiało nic się nie stanie oprócz zdarcia całej farby i podkładu. Później potraktowałem je zmywaczem do paznokci. Położyłem na kaloryferze na jakieś 15 min i wio do malowania :D UWAGA: Jak nacisniesz guzik na sprayu to nie kieruj od razu na uchwyty bo na początku lubi prysnąc kropeczkami i moga wyjść zacieki, jak już spray leci to z 20-30cm dosyć szybkimi ruchami pomaluj uchwyt. 2-3 warstwy delikatnie i wychodzi bez zacieków ;) Ja jestem mega zadowolony, robiłem to pierwszy raz i w 90% jak fabryka :D

Opublikowano

Dzięki. Miałem nadzieję, że użyłeś czegoś innego niż tego Bolla. Jakiś czas temu szukałem lakieru i właśnie trafiłem na ten produkt. Wszystko pięknie ładnie, ale produkują tylko czarny i szary kolor. Beżowego nie ma :/ Podejrzewam że nigdzie czegoś takiego nie dostanę...

Opublikowano
  • Autor

Szukaj może ktoś Ci coś zmiesza, poszukaj w sklepie z farbami ;)