Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi Audi A5 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam pytanie odnośnie takiego felunku

$(KGrHqR,!oIFD8m3td8PBQ+oQtLIZQ~~60_58.JPG

Felga pochodzi z Audi A5 2010

Numer OEM : 8T0601025E

Inne rozmiary to:

Rozmiar 18

Rozstaw 5x 112

ET 29

8,5J

Nie znam rozmiaru otworu centralnego gdzie felga wchodzi na piaste :eusathink:, chyba 40

I teraz moje pytanie , czy wejdą one na piastę i czy w ogóle zmieszczą się do A4 B6 z oponą 40/225 bo tylko tego nie wiem żeby sprawić je sobie na wiosnę :naughty:

Z góry dzięki za pomoc :hi:

Opublikowano

Musisz kupić pierścień centrujący który zmieni z 65.5 na 57.1 taki jak jest w B6.

U mnie przy mocnej glebie przy et 30 na tyle ale 8J tarło więc przy 8,5 na pewno będzie:hi:

Opublikowano

Patrick jeśli jest to felga z A5 to otwór centrujący jest chyba taki jak w B8 czyli 66,6mm:wink:

Opublikowano
  • Autor
Musisz kupić pierścień centrujący który zmieni z 65.5 na 57.1 taki jak jest w B6.

U mnie przy mocnej glebie przy et 30 na tyle ale 8J tarło więc przy 8,5 na pewno będzie:hi:

Czyli jak założe takie felgi to nie będę już potrzebował dystansów , które w tej chwili posiadam :naughty:

może jakiś przykład jak taki pierścień centrujący wygląda i czy kupic pierwszy z brzegu czy najlepiej jakiś konkretny i dobrego materiału

Opublikowano

Zawsze mi sie pie*doli. Ale ważne że trzeba mieć pierścień centrujący:wink:

---------- Post dopisany at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany at 22:06 ----------

Czyli jak założe takie felgi to nie będę już potrzebował dystansów , które w tej chwili posiadam :naughty:

może jakiś przykład jak taki pierścień centrujący wygląda i czy kupic pierwszy z brzegu czy najlepiej jakiś konkretny i dobrego materiału

Nie miałem z takim czymś do czynienia więc ci nie pomogę w tej kwesti

Opublikowano
  • Autor

Czyli jaki to w końcu jest ten otwór 65.5 czy 66.6

Opublikowano

66.6:wink:

Opublikowano
  • Autor
66.6:wink:

Czyli kołuje takie pierścienie na wszystkie cztery koła i wsio mogę śmigać :naughty:

Opublikowano

Nom ale może przycierać:wink:

Opublikowano

Ja Ci tylko pomogę w kwestii pierścienia żeby felga dobrze leżała na piaście a jeśli chodzi o to czy przy tej szerokości felgi i takim ET nie będzie nic przycierać to niestety nie mam pojęcia:wink:

Opublikowano
  • Autor

kurcze a ja już myślałem że to będzie z pare stówek kosztować a to jakieś grosiki

z czego to jest wykonane , bo jak dobrze widzę to chyba plastik :eusathink:

Opublikowano

Dokładnie to jest plastik. Tylko na moje oko będą przycierać ci te felgi:kwasny:

Opublikowano
  • Autor
Nom ale może przycierać:wink:
Ja Ci tylko pomogę w kwestii pierścienia żeby felga dobrze leżała na piaście a jeśli chodzi o to czy przy tej szerokości felgi i takim ET nie będzie nic przycierać to niestety nie mam pojęcia:wink:

mam z tyłu teraz dystans 15mm i też nie raz lekko przyciera więc spoko :wink:

ale będą tarły felgi czy tylko opona na feldze , bo ja raczej z zawieszeniem tak nisko nie schodzę , wszedzie koło domu mam pełno policjantów na drodze :kwasny:

Opublikowano

Tak mikaszi ale teraz masz 8j a tu masz 8.5 felga jest szersza po każdej stronie o około 6mm

Opublikowano
  • Autor
Tak mikaszi ale teraz masz 8j a tu masz 8.5 felga jest szersza po każdej stronie o około 6mm

Michał :hi:

czyli kupa :kwasny:

Opublikowano

Przy tym samym ET oczywiście

Patrick:hi:

Opublikowano
  • Autor
Przy tym samym ET oczywiście

Patrick:hi:

to mój felunek obecnie

t2ec16nhjhie9nysehtrbrp.jpg

i jeżdżę na dystansie 15mm tył , 12 przód , czyli przy założeniu dystansu ET się zwiększyło czy zmniejszyło

Tył przy większym obciążeniu , lekko przyciera

Może nie będzie lipy :decayed:

Opublikowano

Przód 8j et 43-12 =31

Tył 8j et 43-15= 28

Czyli do tego co masz na tyle dolicz sobie jeszcze 5mm a na przodzie 8mm to będziesz wiedział jak wystawać będą.

Kurde ale się naliczyłem

Opublikowano
  • Autor
Przód 8j et 43-12 =31

Tył 8j et 43-15= 28

Czyli do tego co masz na tyle dolicz sobie jeszcze 5mm a na przodzie 8mm to będziesz wiedział jak wystawać będą.

Kurde ale się naliczyłem

wielkie dzięki teraz dopiero zrozumiałem o co chodzi :doh:

---------- Post dopisany at 23:59 ---------- Poprzedni post napisany at 23:56 ----------

Przód 8j et 43-12 =31

Tył 8j et 43-15= 28

Kurde ale się naliczyłem

ale to 5mm i 8mm to na jedno koło czy na całą oś tylną lub przednią