mati9151 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 Cześć Wszystkim, Mam problem ostatnio z mocą. Zawsze miałem suchutki dolot. Parę miesięcy temu zobaczyłem, że pojawiło się troszkę oleju w wężu idącym z turbiny do IC zaniepokoiło mnie to ale wiem, że trochę może tam być. Liczyłem się z tym, że turbina już niedługo padnie. Od 2 tygodni zacząłem słyszeć turbinę tzn. głośniej gwiżdże i auto nie ma tego uderzenia mocy. Nie ma tak, że w ogóle turbo nie działa bo coś tam pompuje ale tak jakby nie dawało rady. Jeszcze nie odkręcałem węża od turbiny żeby sprawdzić luz na wirniku. Podłączałem kompa i żadnego błędu nie łapie. Wiem, że powinienem zrobić logi ale nie mam za bardzo czym Proszę o info czy się szykować na nowe turbo? Oczywiście nowe będzie z AWX już.
wojtek26 Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 bez logów nikt nie bedzie wróżył i Ci nie odpowie.
Bartollo Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 Olej w dolocie nie zawsze oznacza kończącą się suszarke,winnym moze być też odma. A co do stanu turbo to tak jak kolego powiedzial bez logów cięzko cokolwiek powiedzieć
mati9151 Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Opublikowano 22 Marca 2013 Panowie jestem w trakcie wymiany. Turbo pociągło olej straszne luzy na wirniku że aż zjechało koło kompresji. Zobaczymy jak odpalę czy bedzie git.
Witek A4 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Na przyszłość jednak radził bym zacząć od VAG-a i logi bo można się przewieść.Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi