Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak wymontować prowadnice zaglówka b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Mam problem z wymontowaniem tylnego oparcia siedzenia ( dodam ze oparcie bez możliwości składania )

Siedzisko wyjolem zaglowki także tylko prowadnice ani rusz z tego co wydaje mi sie musi być mechanizm zapatkowy czy cos w tym stylu w środku są takie miejsca jakby trzeba było tam przycisnac ale aż trzy więc nic takiego nie posiadam aby tam zmieścić jeżeli wogole tak to sie robię , liczę ze ktoś powiem mi jak to zrobić lub może jakie narzędzie trzeba użyć kupić

Dzieki pozdr.

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

ja co prawda w B6 ale po prostu szrpnąłem i same wyszły, nic się nie połamało.

Opublikowano
  • Autor

No to ja powiem ze tak mocno to atakowalem ze myslem ze pól auta zlame ale nic , a jak to wyjoles to jak to sie wogole trzyma u samego dołu czy trochę wyżej ?

Opublikowano

Ciągnij to energicznie do góry i wyskoczy. Sam wyciągałem kilka dni temu.

Opublikowano

Kolego masz dokładnie ten sam problem co ja. Twoja prowadnica zapewne w środku posiada 3 jakby zapadki (mniej więcej na środku prowadnicy) o takie:

IMG_2537.jpg

IMG_2535.jpg

U mnie troszkę zmasakrowane różnymi rodzaju śrubokrętami i drutami :decayed:

One nie trzymają prowadnicy, nie wiem w ogóle po co one tam są. Prowadnica trzyma się na trzech jakby zaczepach ale na samym dole

Tak ona wygląda:

DSC_0515x.jpg

Ciężko ja wyciągnąć, chociaż co niektórym się udaje. Ja tak jak już Ci wcześniej pisałem wyciągałem je w inny sposób który opisałem w tym temacie http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/przekladka-plecow-tylnej-kanapy-rolete-bagaznika-avant-257063/

Zapytaj w serwisie może trafisz na kogoś normalnego co Ci to wyciągnie za powiedzmy flaszkę. Jeśli Ci nie pomogą to albo moim sposobem albo dorobić przyrząd do wyciągnięcia tych prowadnic.

Powodzenia :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki juz wyciagniete ale w kawalkach :/ , wydaje mi sie ze moze w lato wyszlo by cale bo cieplo a ze to zima to wszystko twarde I kruche no nic pozostaje tylko zamówić prowadnice w audi

Pozdr.