Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o poradę - problem z turbosprężarką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...Wiem i czytałem już wiele postów...Krótko pisząc mam problem z turbiną lub czymś co nie daje mojej a 4 mocy jak trzeba....ponad 3 tys obr zabiera mu gdzieś przyspieszenie i zaraz wraca itd ...mocy ma tylko że przerywa strasznie ....wczoraj jechałem 170 km/h wiec nie ma tego co u niektórych...ale problem jest w tym ze nie mogę zdiagnozować samochodu bo nie mam teraz jak i kiedy ...a jadę w weekend w trasę do Polski około 1500km....powiedzcie czy mogę jechać z taką wadą i naprawić w Polsce czy muszę rezygnować z pracy i starać sie znaleźć teraz przyczynę??dodam że nie muszę jechać szybko byle by dojechać ,ale czy z silnikiem będzie wszystko ok jadać tak długo z tym problemem?? Dzięki z góry za odpowiedzi (mam nadzieje optymistyczne:):) Pzdr

Opublikowano

Szkodz że nie mozesz zrobic logów.Nie ten dział do pisania o tym :) Może być kilka powodów.

Od błachostki do poważnej usterki. :gwizdanie:

Osobiście bym zdjagnozował nie dużo czasu Ci to zajmie.Napisz do kolegów [br]Dopisany: 04 Lipiec 2008, 08:55 _________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/grupa_zachodniopomorska-t2446.0.html

Opublikowano

Witam.

Wydaje mi sie ze moj problem dotyczy tego samego. Prosze o pomoc.

Otoz od 3 tys w zwyż przy obrotach moc audiczka zdecydowanie spada... (takze max jaki wyciagne to 180km/h) nie ma tego ciagu jaki powinna. Wydaje odglos jakby z silnika v6 robilo sie v8 masakra niby fajnie a jednak wielka lipa.

Bylem dzis na Vag i nie wykryli zadnych bledow poza bledem czujnika/wskaznika paliwa ale to raczej nie ma wplywu na to. :no:

Przy badaniu wartosci powietrza... czyli tak na spokojnie jak bylo 200 N czegos tam to po 3 tysiacach gwaltownie wzrosło na ponad 780 ;/

Obilo mi sie ze albo przeplywomierz albo zawor na turbinie albo albo albo... ;/

Dodam ze jak jest zimy to lekko skacza obroty . Ale po minucie/ dwoch wraca do normy.

Za tydzien jade nad morze ( drugi koniec polski) dlatego zalezy mi by szybko uporac sie z tym.

Pomorzecie ?

Aha ...a co to jest turbulum.. jak wyglada ? :embarrassed:

____________________________________________________________________________________

Dopiero udalo mi sie rozwiazac problem, autko mialo wczesniej kolizje i w warsztacie stalo i stalo i..... wiadomo stalo. Nie mialem kiedy sie akurat za to wziasc ... bo tyle tego bylo ;/

No ale juz nim smigam. Chcialem tylko poinformowac ze problem z 3tys obrotow i brakiem mocy powyzej zostal rozwiazany. Problem tkwil w przeplywce i w podcisnieniu. Mechanik troche mnie szarpnal bo wzial prawie 800zl nie to co kolega 250zl i 10 min roboty. Ale z calej roboty (caloksztalt) jestem zadowolony.

Ciesze sie ze juz po ... teraz juz nie jezdze.... latam :]

Pozdrawiam wszystkich i dzieki za cenne wskazowki :)

Na czesc audi... hip hip... !!!

Opublikowano

ochkarol81, Dave88 jeśli możecie zróbcie logi dynamiczne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No cóż :)Nie mam raczej wyboru...nie dałem rady zrobić testów więc smigam do Polski tak jak jest...Jednej porady się posłuchałem i pojechałem przeorać trochę audiczkę no i poszła mi do 180 jeszcze raz z tym że po przeoraniu jakoś jej troszkę lepiej mocy przybywa i w sumie już tak nie muli:)Coś tam jeszcze przerywa no ale już tak nie jak 2 din temu...chyba do Polski dojadę:)

NAprawdę przyznam że to forum to kopalnia wiedzy!!!Jesteście poprostu zajebiści i bez tego wszystkiego byłbym zakręcony jak stado śrubokrętów i dlatego dziękuję wszystkim za pomoc...:)

Mam nadzieję że testy w Polsce swoje pokaża:)Pozdrawiam[br]Dopisany: 05 Lipiec 2008, 00:25 _________________________________________________Witka:)Chciałem tylko dać znac ze przyczyną był przepływomierz :Młody pan z trójmiasta (gdańsk) firma "Tune Up" pomógł zdiagzowaći od razu wyszła przyczyna że to przepływka i wyniosło mnie to 250zł z wszystkim i zajęło 10 minut...:Polecam bardzo ten zakład w przeciwieństwie do takiego jednego na karwinach ...coś tam Vass bo powiedzieli mi ze nie powiedzą co to moze być i ze muszą wziąśc samochód na cały dzien i do tego mam zaplacic 450 zł ...a jak poprosiłęm o zrobienie logów to gość stwierdził że nie potrzeba bo on wie co to jest i że jak zapłace to mi zrobi....dobre co....:P:P pozdrawiam

Opublikowano

Witka:)Chciałem tylko dać znac ze przyczyną był przepływomierz :Młody pan z trójmiasta (gdańsk) firma "Tune Up" pomógł zdiagzowaći

ten młody Pan to kolega z forum rob555 ... :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi sie ze (...)

Ja miałem to samo, powyżej 3tys

No cóż :)Nie mam raczej wyboru (...)

Ja miałem to samo i też wymieniłem przepływkę z tym, że teraz brakuje mi dołu od 1000 do 2000 nic się nie dzieje, muł totalny za to po przekroczeniu 2000 dostaje kopa..

Przed wymianą przepływki miałem niezły dół a góra kapota...

Jak jest u Ciebie po wymianie?