Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem zapytać jak mogę sprawdzić czy mam w samochodzie bluetootha ? ewentualnie co trzeba zakupić aby go dołożyć ?

---------- Post dopisany at 02:18 ---------- Poprzedni post napisany at 02:05 ----------

Zapomniałem dopisać że mam MMI 2G tylko nie wiem jaką wersję.

Opublikowano

Mozna na kilka sposobów sprawdzić :wink:

Jak masz kompa to sprawdzasz 77 telefon, albo wlacz bluetooth w komorce i wyszukaj urzadzenia .

Opublikowano
  • Autor

Oj nie chciałbyś widzieć mojej komórki :P co prawda ma bluetooth ale wątpię że cokolwiek wykryje (SE K550i :) - niezniszczalny ). Czy da się to sprawdzić jakoś z poziomu MMI ? ewentualnie po jakimś kablu/wejściu ?

Opublikowano
  • Autor

No w podłokietniku mam tylko wyjście na AUX i zapalniczkę bodajże. Telefonu nie było. Co musiałbym zakupić aby dodać Bluetootha ?

Opublikowano

Do odpalenia bluetooth musisz dokupic sterownik , mikrofon , instalacje i dodatkowo swiatłowód :wink:

Opublikowano
  • Autor

A masz jakieś numery części ? ewentualnie kosztorys jak to wygląda mniej więcej ? byłbym wdzięczny bardzo bo chciałbym to zamontować u siebie. Swoją drogą dziwne że w audi nie ma oryginalnie instalacji podprowadzanej ?

Opublikowano

Bluetooth jest jako doposazenie i pewnie tego ktoś nie zamowił kupując auto :wink:

Co do kosztów to wszystko zalezy za ile kupisz graty (sterownik , mikrofon , instalacja)

Kumpel kiedys zamawiał tu ===> Kabel Bluetooth Audi MMI 2G High Plug & Play (3090462036) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
  • Autor

To jest sama instalacja tak ? do tego jeszcze sterownik i mikrofon trzeba ?

Opublikowano
To jest sama instalacja tak ? do tego jeszcze sterownik i mikrofon trzeba ?

Dodatkowo potrzebujesz instalacji po pdpiecia zasilania sterownika :wink:

To masz sama instalcje komunikacyjną (swiatłowód)

Tu masz komplet w dobrej cenie ===> Kabel Bluetooth Audi MMI 2G High Plug & Play (3090462036) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
  • Autor

ale to ten sam link ;>

---------- Post dopisany at 10:21 ---------- Poprzedni post napisany at 10:20 ----------

A czy masz może nr tego sterownika ? czy ten sterownik obsługuje jedynie BT ? czy coś jeszcze? bo jeżeli coś jeszcze to być może mam go w samochodzie bo moja wersja nie należy do najuboższych.

Opublikowano

Ja mam tez wersje b8 z 2008 roku i to calkiem uboga, nie ma nawi czy ledow, ale bluetooth akurat jest. Nie masz guziczka TEL po prawej stronie na srodkowym slupku? :)

Opublikowano
  • Autor

Mam przycisk TEL przy nawigacji przy lewarku, ale nie wiem czy to oznacza że mam BT ?

Opublikowano

Teraz nie pamietam jak ja u siebie to wlaczalem. Nie mam kabli, zeby samemu sobie podpiac pod kompa i sprawdzac za pomoca programu, wiec sam sie pobawilem i komorka mi wykryla bluetootha. Rzadko z tego korzystam, wiec teraz nawet Ci nie powiem co u mnie wyskakuje po wejsciu w opcje TEL (dopiero w nastepny weekend moglbym sprawdzic).

Z tego co wczesniej piszesz, to nie masz instalacji pod telefon w podlokietniku? Oprocz wyjscia AUX nie ma tam rzadnych wystajacych stykow, jakby czegos brakowalo? :) U mnie wlasnie tak jest.

Opublikowano
  • Autor

W podłokietniku mam tylko zapalniczkę 12V oraz takie wyjście coś ala minic jack/ AUX i nic więcej. Jak przyciskam TEL przy nawigacji załącza się zielony ekran i pisze mi że nie wykryto telefonu.

Opublikowano

Weź od kogoś tele. i włącz bluetooth. Włącz zapłon i wyszukaj urządzenia na tele.