Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1,6] Luźna wtyczka pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Faktycznie byłem sprawdzić przed chwilą w aucie i tam znajduje się ta kontrolka, o której mówisz. Dziwna sprawa z tym czujnikiem :roll:

widac cos bylo robione przy aucie ... ale nie tak jak powinno ... moze jakis dzwonnik byl ... :roll: ..

Opublikowano

sprawdzę czy u mnie nie ma żadnej walającej się w tych okolicach wtyczki bo niedawno miałem dużo poniżej MIN w zbiorniczku i nic nie sygnalizowało mi tego na zegarach... :roll:

Opublikowano

sprawdzałem u siebie bo mamy te same silniki i mam wpiętą w dół zbiorniczka, moja uwaga taka zrób fotkę całego zbiorniczka bo coś mi się wydaje że masz nie oryginalny bo po pierwsze jest bialutki i czyściutki a powinien być już zżólknięty trochę po tylu latach no i kształt cóś nie taki ale muszę widzieć całość :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej u mnie w 97 roku (08.07) też jest taka wtyczka ;) i tez sobie wisi :).

Na licznikach nie ma poziomu płynu.

Opublikowano
Na licznikach nie ma poziomu płynu.

człowieku o czym ty mówisz :D

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

z odpiętą wtyczką kontrolka na liczniku gasła z podpiętą też gaśnie przed tym jak była odpięta vag nic nie wykazał zeby cos sie działo z poziomem płynu chłodzącego.

Opublikowano

Niestety założyłem identyczny wątek :wallbash: bo tez mam ta wtyczke nie podpiętą :kwasny:

dzisiaj zmostkowałem ta kostke i rzeczywiście na wskaźniku zaczęła migać ta kontrolka od płynu :oklaski: wiec macie racje jest ona do czujnika poziomu płynu chłodzącego, więc to juz mamy wyjaśnione :>

A teraz kwestia dlaczego duzo osób ma zbiorniczek bez tego czujnika??? wszyscy którzy go nie mają mieli dzwona i mieli zmieniony ten zbiorniczek :shocked: jakos nie chce mi sie wierzyć, może poprostu oszczędność ze strony Audi :D POza tym z tego co wyczytałem kilka postów wyżej to kontrolka obok powinna wskazywać zużyte klocki hamulcowe? dziwne bo jak kończyly mi sie klocki z tyłu to zadna kontrolka nie świeciła - może kolejny czujnik mam nei podpięty? :mysli:

Opublikowano

przemo raz jeszcze napisze ze: zbiorniczki z czujnikiem byly w wersjach bogadszych i mlodszych a instalacja w aucie juz byla na to przygotowana a co do czujnika klockow to zawsze jest tylko w klockach kol przednich i to bardzo czesto tylko w jednym kole z tego wzgledu ze przod hamuje pierwszy i z wieksza sila niz tyl podczas zwyklego zwalniania tyl nawet nie zaczyna zwalniac dopiero podczas mocniejszych naciskow na pedal hamulca tyl reaguje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

przemo raz jeszcze napisze ze: zbiorniczki z czujnikiem byly w wersjach bogadszych i mlodszych a instalacja w aucie juz byla na to przygotowana a co do czujnika klockow to zawsze jest tylko w klockach kol przednich i to bardzo czesto tylko w jednym kole z tego wzgledu ze przod hamuje pierwszy i z wieksza sila niz tyl podczas zwyklego zwalniania tyl nawet nie zaczyna zwalniac dopiero podczas mocniejszych naciskow na pedal hamulca tyl reaguje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ok ok wszystko jasne :dance: