Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

cieknący EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie dotyczące wycieków z EGR. Autko ma 183 tys km przejechane. Jak na silnik 130 KM, to nie za duzo. Od pewnego czasu zauwazyłem kapanie oleju w garażu i wyglad to na wyciek z EGR. Również stan oleju nieznacznie się obnizył. Co robić ? To wina turbo, EGR , czy ... jak to sprawdzić ?

Opublikowano
:szukaj: jest sporo o tym na forum :wink:
Opublikowano
  • Autor

jest sporo. jednak nikt nie napisał czy to wina EGR czy turbo. Nie wiem jak to sprawdzić

Opublikowano

Czyszczenie Egr=spokoj na jakis rok ,,chyba'' :) ewentualnie wywalic dziadostwo i zaslepic, albo kupic czyt. ,, wyrzucic kase'' a za jakis czas znowu miec problem. Ja osobiscie czyszcze raz do roku w wakacje i mam spokoj :)

Opublikowano

znajomy 2 lata temu kupił zamiennik pierburga i szczelny jest do tej pory... na dniach u tescia w AVF tez bede zmieniał bo lyje sie z niego.... a nie mam zamiaru robic konstrukcji z wezykami i butelkami....

Opublikowano
  • Autor

daj znać jaki kupiłeś i jakie są efekty

Opublikowano

Najpewniej olej masz z dolotu, bo puszcza turbo,ewentualnie odma zatkana, zdejmij węża od intercoolera i zobacz czy olej nie kapie.Jeśli będzie czysto to zajmiesz się EGR.

Opublikowano

bede kupował pierburga koszt 450zł...a efekt bedzie taki ze bedzie czysto i szczelnie...na jak długo nie wiem...ale wiem ze na kazda nowa czesc jest 2 lata gwarancji... wiec co mi szkodzi...jak sie sypnie to zdejmuje zamiennik ,wkładam stary swój i jezdzę az pierburg rozpatrzy gwarancje...

olej z EGR'u wydostaje sie na zewnatrz bo w EGRze jest uszkodzona membrana i olej wydostajacy sie na zewnatrz jest wypychany przez cisnienie powietrza doładowanego...

u tescia EGR jest tak rozsypany,tak zyga z niego - 3 tyg.temu wymienialem rozrzad i odrazu umyłem mu to wszystko zachlapane... kilka dni temu sprawdzałem pod maska jak tam to wszystko sie ma i od EGRu spowrotem jest zazygane...

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki o taką konkretną odpowiedź mi chodziło!!!

Opublikowano

Ja musiałem wymienić nie dało się wyczyścić, nowy oryginalny ok 550zł z wymianą :) Teraz nic nie cieknie, wszystko chodzi jak trzeba