Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 1.8T AEB] Montaż Fis z Can do auta bez Can

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :hi:

Czy którys z szanownych forumowiczów montowal zegary z Can do auta bez Can?

mam auto Audi A6 1998 zegary bez Fis ( Dwie wtyczki 32 pinowe zielona i niebieska oraz 10 pinowa czarna) oraz zegary z Audi A4 z roku 2000. (Trzy wtyczki 32-pinowe zielona , niebieska oraz szara)

mam rozpiske do obu zegarów i wstepnie rozpisalem sobie jak pozamieniac piny ale 100% nie mam do niektórych i tu moja proba chcialbym komus podeslac na e-mail do sprawdzenia i ewnetualnej poprawki moich bledów!! :good:

Wielkie dzieki za checi!!! :hi:[br]Dopisany: 05 Lipiec 2008, 20:44 _________________________________________________Nikt tego nie robil czy nikomu sie nie chce pomoc ? :no::wallbash:$

Opublikowano

Nie ma większych problemów ja wrzucałem taki licznik do audi a4 z 95 roku i wszystko gra.

Opublikowano

Kolego Grzanek85 ale wrzucałeś do 95r, a tam immo jest poza licznikiem. Więc widzę problem właśnie z immo. Reszta podłączeń do zrobienia.

Opublikowano

Jaki to problem wystarczy zgrać pamięci immo z jednego licznika do drugiego, jeśli sie ma sprzęt a jak nie to do fachowca. :good:

Opublikowano
  • Autor

heh Grzanek zdradz jaki sprzet potrzebny i ile mniej wiecej kosztuje.... ja nie mam pewnosci co do niektórych pinów np :

Licznik po 2000 r. Licznik po 1998 r.

Kostka Niebieska 32-pin Kostka Niebieska 32-pin

6 -Fuel gauge warning OBD 2 do masy?

10 -Oil pressure 2 (high) ??? 10 -Oil pressure switch ???

po podlaczeniu zegarów w aucie pokazuje mi oil sensor? nie wiem dlaczego czy dodatkowo bedzie trzeba podlanczac jakis czujnik oleju? w obecnych zegarach mam na blacie czujnik oleju ale nie wiem czy o ten sie rozchodzi :hi: :hi: :hi:

Opublikowano

Oil sensor wywala bo potrzebuje czujnika w misce, a u Ciebie go nie ma jak go dasz na masę to CI chyba nic nie da. 6 nie podłanaczaj do niczego nie powinno wywalać błędu poz tym wszystko Ci działa?? obrotomierz itp??

Opublikowano
  • Autor

Obrotomierz dziala poki immo nie rozlaczy :) czujnik kupie ale czy u mnie w misce jest na niego miejsce?? :blink: