Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL b5]Twarde zawieszenie B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Moje audi ma oznaczenie S-LINE i dosc twarde zawieszenie, na zakretach trzyma sie bardzo dobrze, natomiast po dziurach .... no jak to po dziurach na twardym zawieszeniu.......

Znajomy mechanik mi powiedział, ze to normalne w S-LINE'ach, ze takie juz maja zawieszenie....

Co wy o tym sadzicie??

Opublikowano

po pierwsze to widzę, że masz A4 B5 a tam NIE BYŁO czegoś takiego jak s-line ;) są 2 rodzaje zawieszenia : 1 komfortowe o oznaczeniu 1BA a 2 trochę niższe 1BE ;) widocznie masz jeszcze założone jakieś sportowe sprężyny.

a w ogóle to jest tysiąc tematów na forum które wyjaśniłyby Twoje pytanie !

Opublikowano
Znajomy mechanik mi powiedział, ze to normalne w S-LINE'ach, ze takie juz maja zawieszenie....
jak czytam takie brednie o polskich mechanikach to az sie boje teraz do nich jezdzic. od kiedy w b5 jest sline????
Opublikowano

Wstaw zdjęcie auta albo samych sprężyn to zobaczymy co tam masz.

Możesz mieć takie odczucia jeśli masz padnięte amorki.

Pozdrów mechanika :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Szczerze powiem, ze nie mialem pojecia ze nie bylo s-line w B5:)

amory sa sprawne bo byl na przegladzie i bylo ok...

a z tymi mechanikami to jest niestety roznie :P

Opublikowano

Jaki masz kolor sprężyn?

Opublikowano
  • Autor
Jaki masz kolor sprężyn?

Sprezyny sa czarne we wszystkich 4 kolach

Opublikowano

No to masz pewnie 1BA albo 1BE możesz to sprawdzić na wlepce w bagażniku tam gdzie masz koło zapasowe.

Opublikowano
  • Autor

Czyli reasumując nie ma co sie bac, wszystko jest ok:)?

Opublikowano

A jak nisko stoi?

Opublikowano
  • Autor
A jak nisko stoi?

TZN??... Nie wiem jak mam to rozumiec, mam podac odleglos gumy od nadkola? czy moze odleglosc podwozia od ziemi?

Opublikowano

kiedys u siebie mialem dziwne sprezyny byly jak ori czarne i tak ok -20 ale mega twarde :facepalm: wywalilem je zalozylem -40 veiteka i jest o niebo lepiej heh tamte nawet nie wiem co to bylo za go...

zrob foto springow i pokaz

Opublikowano
  • Autor
A jak nisko stoi?

Odleglosc progów od ziemi to okolo 25 cm, natomiast miedzy guma a blotnikiem to ok 6-7 cm... Autko stoi na zimowka 205/55 16 cali

Opublikowano

to prawie norma. u mnie na 1ba jest od ziemi 24 cm a jest na 15stkach

Opublikowano

to napewno nie masz sportowego zawiasu:wink: albo ktos wsadził jakieś sportowe sprezyny z V6, ale wtedy auto stał oby nie równo względem P/T:wink:

Opublikowano
  • Autor

OK :) wiec wszystko jasne....

mozna podejrzewac ze to wina sprezyn

Opublikowano

Witam. dołącze się do tego wątku z trochę innym problemem ale też dotyczy sprężyn. Jedna jest pęknięta i szukam żeby ją wymienić. nie znam niestety oznaczenia, to co wiem to że są twarde, czerwone i dosyć grube. auto stoi dosyć nisko. między kołem a nadkolem jest ok 5cm koło 16 205/55

Opublikowano
Witam. dołącze się do tego wątku z trochę innym problemem ale też dotyczy sprężyn. Jedna jest pęknięta i szukam żeby ją wymienić. nie znam niestety oznaczenia, to co wiem to że są twarde, czerwone i dosyć grube. auto stoi dosyć nisko. między kołem a nadkolem jest ok 5cm koło 16 205/55

jak wymieniac to tylko parami 2 na osi bo raczej nie trafisz zeby sprezyna byla taka sama i tak samo zuzyta potem beda problemy jak jedna wymienisz...

poszukaj pewnie masz jakies -20mm cos takiego szukaj oczywiscie pod 4cylindry nie z jakiejs v6

Opublikowano

czy to możliwe że są to sprężyny od s4/rs4?

Opublikowano

od esssy to chyba nie bardzo bo by troche bardziej siedziala 5cm od opony do blotnika hmmm ale birac pod uwage springi z esssy wlozina do 4cilindrowca hmm trzeba po nr sprawdzoc podaj kod kolorow na springarz albo nurery jesli sa