Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Słaby rozruch - słaby akumulator ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mialem dziwny przypadek, otoz 5 min po zgaszeniu samochodu chcialem go odpalic i pupa, rozrusznik coraz słabiej kręcił i nie mogłem wogóle odpalić samochodu. Dopiero po podłączeniu kabli i pobrania mocy akumulatora z innego samochodu, odpalił. Myślicie, ze trzeba wymienić akumulator, czy moze wystarczy go naladować? Jesli odepne akumulator, naładuje i podłącze spowrotem to bede mogł normalnie odpalic samochod?

Opublikowano

Naładuj aku a potem podjedź do kogoś kto sprzedaje akumulatory niech ci sprawdzi jaką twój ma sprawność wtedy będziesz wiedział czy jest padnięty czy możesz jeszcze go używać.

Opublikowano
  • Autor

ale jak naladowac aku? musze go wyjąć z samochodu czy moge bezposrednio kablami podlaczyć? Jesli odepne aku to czy bede mogl uruchomic auto ?

Opublikowano

zostaw akumulator w aucie podepnij tylko prostownik :wink4: niby tak sie nie powinno robić ale nic sie nie dzieje a i roboty mniej z wyciąganiem akumulatora potem ustawianiem radia itp :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

hmmm.. no własnie, nie mam ani znajomego mechanika ani nie mam jak sie podpiac pod kompa i poustawiac, wiec chyba pozostanie mi podlaczenie prostownika do aku w samochodzie. Jednak po przejechaniu 100km na trasie troche sie naladowal bo z odpaleniem nie ma teraz problemu...[br]Dopisany: 07 Lipiec 2008, 20:20 _________________________________________________ehhh.... to samo, ledwo odpalil. Gdzie moze tkwic przyczyna? Akumulator? Dodam iz kilka dni temu wymieniany byl rozrzad, moze mechaniory nabroili ? Czy bezpieczne jest podlaczenie prostownika pod aku ktory siedzi w aucie?

Opublikowano

jesli akumulator juz padl kilkatrotnie, to go wymień. bedziesz sie bawil w podladowywanie w jezdzie, a nie bedziesz mial pewnosci czy po nocy bedziesz mogl odpalic :).

znam z autopsji, nie polecam ;)

Opublikowano

aku możesz ładować w aucie bo takie doładowanie w czasie jazdy to jest jedynie podładowanie a 100% naładowania akumulatora uzyskuje się przez ładowanie ponad 12 godzin małym prądem więc wepnij go na noc pojeździsz kilka dni i się okaże czy aku do wymiany bo nie trzyma prądu czy to tylko wyładowanie na skutek np częstego odpalania

Opublikowano
  • Autor

a jesli z aku jest wszystko OK to gdzie jeszcze moze tkwic problem z odpaleniem ?

Opublikowano

Wymień ten akumlator i bedziesz miał problem z głowy, bo za chwile sam sobie wymyślisz 100 różnych powodów dlaczego tak się dzieje a na 99% wiadomo że to akumlator.

Opublikowano

Wymień aqumulator,ja to zrobiłem ostatnio,a z autem cuda sie działy,aq kręcił dobrze i żwawo a auto nie odpalało,alarm wył średnio co 15 min,auto łapało wiecznie błędy,2000 obr/min na biegu jałowym,ładowanie pomagało na góra 1 dzień,i to samo mimo ze rozrusznik latał jak oszalały,na zegarach paliły sie wszystkie możliwe kontrolki jak w samolocie zupełnie bez przyczyny.z obawami kupiłem nowy aq i spokój.Okazało sie ze akumulator miał zwarcie wewnętrzne.Baterie możesz sprawdzić w każdym sklepie z aq,oni mają przyżądy.

Opublikowano
  • Autor

hmmm.... u mnie nic sie nie swieci, jezdzi dobrze tylko i wylacznie problem z odpaleniem mam, ostatnio wymienialem rozrząd - przed wymiana odpalal tak jak powinien, mysle ze wina moze tkwic wlasnie w rozrzadzie, mogli go gdzies zle zlozyc, w nastepnym tyg pojade do mechanika co mi zmienial i zobaczymy.

Opublikowano

alternator sprawdź. może aku jest ok ale alternator słabo ładuje. ja tak miałem.

pzdr