Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z pilotem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dłuższego czasu mam problem z słabo działającym pilotem trzeba kilkakrotnie nacisnąć,żeby drzwi się otwarły lub zamknęły.Wymieniłem baterie w obydwu kluczykach ale nic się nie poprawiło.Czy mogę cokolwiek zrobić sam,żeby sprawdzić co jest przyczyną dodam,że auto mam 2 lata i na początku wszystko było w porządku problem jakby z czasem się pogarsza.

---------- Post dopisany at 19:06 ---------- Poprzedni post napisany at 18:05 ----------

Jakby była słaba komunikacja między pilotem a modułem czy centralką.Poza tym wszystko działa poprawnie wszystkie drzwi i klapka zamykają się i otweraja normalnie jedynie np.zamykanie szyby z pilota jest kłopotliwe bo trzeba czasem naciskać z kilkanaście razy.

---------- Post dopisany at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany at 19:06 ----------

no standard dzięki bardzo

Opublikowano

Napisz czy dzieje się tak bez względu na to w którym miejscu stoisz, np. bliżej, dalej, przód, tył samochodu.

Może masz po prostu problem z zasięgiem, poruszany w wątku poniżej:

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/zasieg-pilota-259775/

Opublikowano

tak nie ma znaczenia czy jestem 1metr od auta czy 10 trzeba zawsze kilkakrotnie nacisnąć według tego tematu wyżej to gdzie w końcu znajduje się ten wzmacniacz nad tylną szybą

Opublikowano

wzmacniacz antenowy - sedan nad tylną szybą , avant w lewym boczku bagażnika

Opublikowano

witam byłem dziś na komputerze i wyszło tak bark komunikacji z drzwiami kierowcy diagnosta powiedział,że nie zaświeca się dioda sygnalizująca zamknięcie drzwi oraz brak komunikacji z syreną alarm się załącza ale nie ma sygnału powiedział mi też właśnie,że nie ma tam czegoś takiego jak wzmacniacz antenowy tylko komunikacja z modułem,który może być zalany.I tyle pytanie dlaczego nie świeci się dioda.Przewody mam na nowo zrobione wywaloną kostkę i wszystkop na nowo zrobione czy może to byc wina jakiegoś niepołączonego przewodu.Do diody idą dwa przewody a może sama dioda padła.

---------- Post dopisany at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany at 18:10 ----------

dodatkowo jak się otwiera bagażnik z kluczyka trzeba nacisnąć z 400 razy aby coś zaskoczyło.Do pory zaskoczenia cisza nie załącza się wcale siłownik ani nic nie słuchać.

Opublikowano

żeby otworzyć bagażnik musisz wcisnąć i przytrzymać chwilę środkowy guzik pilota,po szybkim kliknięciu nie otworzy się

Opublikowano

he he o tym nie wiedziałem ale myślę,że i tak będzie problem

---------- Post dopisany at 23:28 ---------- Poprzedni post napisany at 23:25 ----------

można na vagu sprawdzić czy piloty działają prawidłowo może problem z pilotami jest dziś się bawiłem i drzwi się otwierają z 20 metrów a czasami trzeba naciskać długo, czasami jedne kliknięcie a czasami stoję obok niego i klikam i za którymś tam razem się otworzy

---------- Post dopisany at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany at 23:28 ----------

mam dostęp do innego pilota można coś zamienić,żeby sprawdzić czy to pilot

---------- Post dopisany 05-04-2013 at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany 04-04-2013 at 23:42 ----------

może trzeba je na nowo zakodować jeśli jest ktoś z okolic Zabrza i ma vaga to che tnie postawie mu piwo