tomiqu Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Mam wyciek z dużym prawdopodobieństwem z części oznaczonej w VAG jako 028 121 133 ( zdj ), ponieważ pod tym króćcem oraz na bloku silnika jest mokro, czy tam jest jakaś uszczelka pomiędzy króćcem, a blokiem?
tomek20stencel5 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Z tego co pamiętam jest tam oring, ale przyczyną tego wycieku jest najczęściej pęknięcie tego króćca.
tomiqu Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Ale od czego mógłby on pęknąć? Kiedyś walczyłem ze spadającą fajką od świecy żarowej i próbowałem ją przymocować klejem super glue do obudowy tego króćca, możliwe , że klej rozpuścił ten oring?
tomek20stencel5 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wszystko możliwe, ale ja bym obstawiał mikropęknięcie i wtedy leci. Może pęknąć od wszystkiego, są tam spore drgania, do tego wysoka temp... Ja bym wymienił króciec i oring, groszowe sprawy, a dojście takie sobie żeby dwa razy się z tym grzebać...
tomiqu Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Mam nadzieję , że to tylko ten króciec bo jeśli to jednak uszczelka pod głowicą się poci to czeka mnie spory wydatek. ---------- Post dopisany 11-04-2013 at 17:52 ---------- Poprzedni post napisany 08-04-2013 at 18:46 ---------- Tak jak podejrzewałem w oryginalnym króćcu audi uszczelka była już wystrzępiona i przepuszczała płyn, koszt nowego króćca 10 zł + 20 zł wymiana i sprawa załatwiona.
Rekomendowane odpowiedzi