Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prosze o rozpoznanie parownika ZDJĘCIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym o rozpoznanie parownika nigdzie nie mogę znaleźć modelu jest tylko napisane, że jest to tomasetto "mój" gazownik stwierdził, że jest o za małej mocy do mojego silnia 2.6 150KM

017.jpg

018.jpg

Opublikowano

trochę za słaby,choć delikatnie operując gazem można na nim jeździć,będzie to chyba coś takiegohttp://moto.allegro.pl/reduktor-tomasetto-alaska-at09-120km-sekwencja-i3134002804.html ,ktoś na pewno pojechał po kosztach z montażem LPG

---------- Post dopisany at 15:01 ---------- Poprzedni post napisany at 14:59 ----------

jak taki redek to i listwa może Valtek czerwona albo jeszcze żółta

Opublikowano
  • Autor

No niestety ale teraz patrze za wersją do 200km R31 PAROWNIK AGC TOMASETTO AT07 SUPER 200KM (3124761254) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zastanawiam się nad używką REDUKTOR PAROWNIK TOMASETTO AT07 F530782 AUDI (3089214661) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko nie wiem czy to również jest do 200KM

I czy warto pakować się w używkę

---------- Post dopisany at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany at 15:01 ----------

trochę za słaby,choć delikatnie operując gazem można na nim jeździć,będzie to chyba coś takiegohttp://moto.allegro.pl/reduktor-tomasetto-alaska-at09-120km-sekwencja-i3134002804.html ,ktoś na pewno pojechał po kosztach z montażem LPG

---------- Post dopisany at 15:01 ---------- Poprzedni post napisany at 14:59 ----------

jak taki redek to i listwa może Valtek czerwona albo jeszcze żółta

Mam niebieskie ale są na wykończeniu, ale będą założone we wtorek czerwone Valtek za 100 zł łącznie z montażem i strojeniem to chyba nie dużo.

Opublikowano

to nie są reduktory do sekwencji,ten jest mocniejszyhttp://allegro.pl/reduktor-parownik-tomasetto-artic-at09-at-09-240km-i3107975000.html

nie wiadomo w jakim stanie są czerwone ale jak nie ma sie funduszy na lepsze warto spróbować

poszukaj takich używekhttp://allegro.pl/reduktor-parownik-ac-stag-r01-150-km-i3156087697.html albo ZAVOLI ZETA N REDUKTOR PAROWNIK SEKWENCJA 150KM (3124113218) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

---------- Post dopisany at 15:15 ---------- Poprzedni post napisany at 15:14 ----------

na pewno wystarczą

Opublikowano
  • Autor

Bardzo Ci dziękuje za pomoc! zdecyduje się na TOMASETTO ARTIC AT09 AT 09 240KM też ze względu na to, że podłączenie go będzie "bezinwazyjne" z instalacją cieczy i gazu, nie będę musiał nic przerabiać. Zauważyłem że średnica węży do reduktora z sekwencją jest mniejsza niż do zwykłego reduktora, to chyba ze względu na wyższe ciśnienie

---------- Post dopisany at 15:23 ---------- Poprzedni post napisany at 15:21 ----------

Tylko teraz widzę, że ja u siebie mam przewód miedziany ze średnicą 6 mm a a tym AT09 AT 09 240KM jest 8mm czy to oznacza wymianę całej długości rurki?

Opublikowano

w sekwencji jest ciśn.gazu a w zwykłej instalacji praktycznie go nie ma,tu silnik sam zaciąga gaz

---------- Post dopisany at 15:31 ---------- Poprzedni post napisany at 15:27 ----------

nie ma potrzeby,jest coś takiego jak redukcja G20 REDUKCJA MIEDZI GNIAZDO REDUKTORA 8MM NA 6MM (3108231617) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. akurat dla Ciebie

---------- Post dopisany at 15:32 ---------- Poprzedni post napisany at 15:31 ----------

wkręcasz bezpośrednio w reduktor i w to wkręcasz rurkę

Opublikowano
  • Autor

Darko ale zobacz jedną rzecz że parownik o mocy 136 KM ten który mam jest napisane, że jest do inst. sekwencyjnej ale ten sam model tylko do 200KM juz już nie jest napisane, że jest do sekwencji - dobrze, że zwróciłeś na to uwagę

Opublikowano

powinny być też redukcje kątowe jak na prostą jest mało miejsca

---------- Post dopisany at 15:35 ---------- Poprzedni post napisany at 15:33 ----------

robię kolego parę lat w instalacjach i coś tam kumam:wink:

Opublikowano
  • Autor

Miejsca nie ma tam za wiele ale ta prostkę myślę, że zmieszczę tam. Dobrze mądrej głowy się poradzić :)

Opublikowano

patrząc na zdjęcia powinna wejść bez problemu,wejście gazu będzie ze 2cm dalej niż teraz masz a miedź jest miękka i idzie ją wygiąć

Opublikowano
  • Autor

Darko podpowiedz mi jeszcze coś tymi filtrami gazu na przewodach bo zauważyłem że wypisuje się im przepustowość, powinienem na to zwracać szczególna uwagę? bo 9,45l/s to aż za nadto chyba ;)

Opublikowano

racze nie chyba większość tak ma,jakiś zwykły filtr około 10zeta,chyba że chcesz lepszy to z jakimś wkładem poliestrowym około 30zeta,króćce filtra 12mm i założony zgodnie-strzałka w kierunku listwy wtryskowej

Opublikowano
  • Autor

Poliestrowy powiadasz.... warty uwagi?

Opublikowano

ja u Siebie wymieniam razem z innymi filtrami i olejem co 10000km bo to żaden koszt

Opublikowano
  • Autor

No ja przywracam audi nowe życie więc nie chce za wszelką cenę oszczędzać bo chce tym autem jeszcze pojeździć. Tylko nie wiem kiedy w końcu zrobi się cieplej :slina:

Opublikowano

takie polecają na forum gazowym ale tam większość to jacyś maniacy tak jak na innych forach ich nie brakuje

---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ----------

ponoć już niedługo:grin: