Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Zaświeciła mi się kontrolka ESP, a potem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wczoraj podczas jazdy a dokładniej podczas przyśpieszania poczułem jakieś szarpnięcie myślałem że to dziura i za chwile zaczęła mi mrygać kontrolka esp a później zapaliła sie na stałe. Chwilę potem zaświeciła się kontrolka check engine!!! no a na koniec zaświeciła mi się do tego kontrolka epc!!! o mało serce mi nie stanęło!!! po zgaszeniu i zapaleniu nic się nie zmienia a nawet zauważyłem że jak zmieniam bieg z N LUB P na D to samochód szarpie. pomocy co to może być??? :mysli:

Opublikowano

czesc, przepraszam ze jestem okrotny ale VAG, napewno sie dowiesz co i jak. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

AMB to chyba silnik z USA ?

pewnie tak bo kolega ma wpisane że przebywa w Kanadzie :wink4:
Opublikowano
  • Autor

czesc, przepraszam ze jestem okrotny ale VAG, napewno sie dowiesz co i jak. Pozdrawiam Jocker01

witam, vag pewnie by pomógł ale chyba po to jest te forum!!!! ale jak już wcześniej pisałem samochód mam od niedawna i kupując audii nie wiedziałem że w zestawie trzeba kupić VAGA :notworthy: wcześniej jak miałem golfa 1.9 tdi to na szczęście nie miałem żadnych problemów przez prawie 2 lata.

A autko mam Kanadyjskie.

Ale na szczęście problem już rozwiązany, po wizycie w aso okazało się że poprzedni właściciel założył zły filtr powietrza (za mały) i przez to poleciał czujnik. wymienili skasowali mnie i kazali jeździć.

Opublikowano
po wizycie w aso okazało się że poprzedni właściciel założył zły filtr powietrza (za mały) i przez to poleciał czujnik

yhm... a możesz zeskanować fakturę ? kurde, jaki czujnik poleciał ?

Opublikowano
  • Autor

pewnie, tyko nie bardzo wiem jak ją tu umieścić?

nazwa i numer części: MASS AIR FLOW SENSOR A06A-906-461-LX AIR METER.

A to co mi napisali po zdiagnozowaniu: GFF DIAG REPLACE MASS AIR FLOW SENSOR, REPLACED AIR FILTER- IMPROPER FILTER INSTALLED BY CUSTOMER. A po Polsku to będzie Diagnoza: wymiana czujnika przepływu powietrza, wymiana filtra powietrza - niewłaściwego zainstalowanego przez właściciela

jak chcesz fakturę to ci mogę na maila przesłać.