Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Klapa bagażnika w avancie nie chce się domknąć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Klapa bagażnika w Avancie nie chce się całkiem domknąc. Zamyka się ale nie do końca i FIS pokazuje ją otwartą ,a w czasie jazdy słychac jak telepie. Żeby ją zamknąc muszę naprawdę z całej siły kilkakrotnie nią trzasnąc. Miał ktoś może podobny problem i wie jak go rozwiązac ???

Opublikowano

Musiałbyś ściągnąc plastik ten który jest na krawędzi dolnej bagażnika i pod nim jest takie "ucho" które wchodzi do zamka. Przykręcane jest na nakrętki do wystających śrub i tam można regulowac. Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to miałem ten sam problem, bo klapa domykała się ale nie do końca i na dziurach latała że szok. Wystarczyło odkręcić nakrętki, dosunąć tą blachę z "uchem" , wyregulować jej położenie i dokręcić porządnie. Od tego czasu spokój. Co prawda mam inny rok autka ale mocowanie zamka i zasada zamykania jest chyba taka sama, choć mogę się mylić... Spróbuj.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za radę- pojutrze spróbuję to zrobić.[br]Dopisany: 08 Lipiec 2008, 21:52_________________________________________________Mam jeszcze pytanie . Czy zamek tylnej klapy z A4 1998 taki http://www.filipekauto.pl/produkty/?uid=7264 będzie pasował do wersji A4 B5 Avant po II lifcie ???

Opublikowano

Powinien pasować :cool1: klapa w b5 przed liftem i po jest niemal identyczna :good: chociaż ten zamek , który chcesz kupić jest od sedana,więc najlepiej zadaj pytanie sprzedającemu :hi:

Opublikowano
  • Autor

No faktycznie tamten był od sedana, a ten jest od Avanta http://www.filipekauto.pl/produkty/?uid=4255

Może jeszcze niech ktoś mnie uświadomi czy taki zamek z A4 1996 roku będzie pasował do mojej A4 B5 Avant po II lifcie .

Opublikowano

Ten powinien pasować :good: tylko że jeśli kupujesz części używane ,to musisz liczyć się z tym ,że zamek może nie działać :hi:

Opublikowano
  • Autor

Wkurza mnie już ta niedomykająca się klapa bagażnika. Dziś rozebrałem tapicerkę w klapie,popsikałem wszędzie WD 40 i nadal nie mam pojęcia czemu się nie domyka. Spróbuję w najbliższym czasie jeszcze rozebrać listwę dolną - może coś tam da się wyregulować.

Opublikowano

Regulacja tego zamka to najrozsądniejsze co można zrobić :good: jeżeli to nie pomoże to wtedy dopiero rozejrzyj się nad nowym zamkiem :hi:

Opublikowano
  • Autor

FAZY ale gdzie szukać tej regulacji : W klapie bagażnika czy w dolnej części przy zderzaku ???

Opublikowano

FAZY ale gdzie szukać tej regulacji : W klapie bagażnika czy w dolnej części przy zderzaku ???

Musiałbyś ściągnąc plastik ten który jest na krawędzi dolnej bagażnika i pod nim jest takie "ucho" które wchodzi do zamka. Przykręcane jest na nakrętki do wystających śrub i tam można regulowac. Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to miałem ten sam problem, bo klapa domykała się ale nie do końca i na dziurach latała że szok. Wystarczyło odkręcić nakrętki, dosunąć tą blachę z "uchem" , wyregulować jej położenie i dokręcić porządnie. Od tego czasu spokój. Co prawda mam inny rok autka ale mocowanie zamka i zasada zamykania jest chyba taka sama, choć mogę się mylić... Spróbuj.

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki - jutro spróbuję to wyregulować. Zauważyłem jednak jedną zależność - jak przekręcę kluczyk w otwartej klapie bagażnika w prawo i wyjmę go zostawiając zamek w takim położeniu to zamykając klapę zamek pięknie domknie ją do samego końca ale żeby ją póżniej otworzyć to trzeba użyć kluczyka. Jeśli kluczyk został wyjęty w położeniu pionowym to zamykając klapę nie można jej domknąć do samego końca no chyba ,że strzelimy klapą z całej siły.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Rozwiązłaeś może ten problem z niedomykającą się klapą, bo mnie już powoli zaczyna szlak...., daj znać co i jak

dzięki

Ok dzięki - jutro spróbuję to wyregulować. Zauważyłem jednak jedną zależność - jak przekręcę kluczyk w otwartej klapie bagażnika w prawo i wyjmę go zostawiając zamek w takim położeniu to zamykając klapę zamek pięknie domknie ją do samego końca ale żeby ją póżniej otworzyć to trzeba użyć kluczyka. Jeśli kluczyk został wyjęty w położeniu pionowym to zamykając klapę nie można jej domknąć do samego końca no chyba ,że strzelimy klapą z całej siły.