Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Pytanie o Zawieszenie do A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy zawieszenie gwintowane od quattro bedzie pasowało do wersji bez quattro jeśli chodzi o tył? ma to isć do B6 sprężyna leży na belce bez quattro wiec tak samo chyba jest i w quattro? podejdzie gwint do mnie ? nie mam quattro

---------- Post dopisany 12-04-2013 at 10:25 ---------- Poprzedni post napisany 11-04-2013 at 17:16 ----------

??

Opublikowano

nie podejdzie i nawet nie masz co kombinować! Nie chodzi tylko o mocowania ale też o dopuszczalny nacisk na oś, nie chodzi o to żeby na siłę wpierdzielić gwint do auta ale żeby jeszcze odpowiednio pracował.

Opublikowano

przecież przód jest taki sam jak w ośce i nawet nacisk

Opublikowano

Ciekawy temat, bo nawet na wyższych modelach gwintów do B6 [!] jest napisane że do Q i do ośki :wink:

Opublikowano

Będzie pasował różni się tylko sprężyną w Quattro jest węższa. Ale z doświadczenia wiem że klasy wagowe są potem zbyt wysokie i jest problem dobrze zglebić auto na tyle.:wink:

Opublikowano

ale sprezyna od Q na tylna belke podejdzie do ośki ?

Opublikowano

W B6 nie ma belki. Jest wielowahacz na tyle:wink:

Z Q do FWD podejdzie a na odwrót nie tylko że nie zglebisz mocno auta inne klasy wagowe

Opublikowano

tzn zle to opisalem wiem ze jest z tylu niezalezne zawieszenie ale sprezyna odzielnie niz amor, chce zalozyc Eibacha Pro Streeta od Q