Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a6 2.0TDI C7 177km , automat multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę w sprawie znajomego odnośnie chipa.. Pytanie moje brzmi co powiedziecie na chipa w automacie z takim motorem ? jest sens coś ruszać np. firma compsport czy raczej szkoda się bawić... w grę wchodzi tylko bezpieczny program..

Opublikowano

Multitroniki nie sa do ścigania ... Nie ruszać ich a bedzie spokój

Opublikowano
  • Autor

A co powiesz na temat skrzyni tiptronic?

Opublikowano

Tipy wsadzaja tam gdzie s-tronic (dsg) juz nie daje rady - najbardziej wytrzymała , znoszaca duże momenty

Opublikowano
  • Autor

Czyli jak bym miał taki silnik z taka skrzynia to mozna pod 200 koni ciagnac? Jak by nie bylo chip tego 2.0 tdi 177 juz nie jest za zdrowy do podciagniecia?:

Opublikowano

Niby mozna multi trochę zrobic ale trzeba uważać z momentem bo skrzynia bedzie po pupie dostawać

Opublikowano
  • Autor

czyli ogólnie multitronica nie ma co ruszać... a co powiesz na temat skrzyni tiptronic? warto ruszać myślę o silniku też 2.0TDI 177 tylko ,że skrzynia tiptronic

Opublikowano
Tipy wsadzaja tam gdzie s-tronic (dsg) juz nie daje rady - najbardziej wytrzymała , znoszaca duże momenty

Dość ciekawe, to co piszesz. Jeśli w Audi R8 montują s-tronic lub manual to na jakiej podstawie twierdzisz ze s-tronic jest nie wytrzymała skrzynia.

Opublikowano

Dość ciekawe, to co piszesz. Jeśli w Audi R8 montują s-tronic lub manual to na jakiej podstawie twierdzisz ze s-tronic jest nie wytrzymała skrzynia.

jak mi pokarzesz gdzie ja w tej wypowiedzie napisałem że s-tronic nie jest wytrzymały to masz piwo u mnie - jak jeszcze raz przeczytasz i zrozumiesz to powinno ci wyjść że Tiptronic jest bardziej wytrzymały od s-tronica dlatego jak s-tronic nie daje rady momentowi np w Q7 4.2TDI to wsadzają tipy

Opublikowano

Stronik w w r8 montuja dopiero od tego roku modelowego wczesniej byl rtonic. Stronika i tipa nie mozna porownywac juz chocby dlatego ze s tronik to manual a tip to aufomat. Wytrzymale sa obie skrzynie a o ich zastosowaniu decyduja wzgledy konstrukcyjne

Opublikowano
  • Autor

Ja pytam o tiptronic i chipa a wy wywody swoje :D

Opublikowano
Ja pytam o tiptronic i chipa a wy wywody swoje :D

jakmtipy montuja do mocnych z dużym momentem to chyba odpowiedz sie nasuwa sama

---------- Post dopisany at 05:26 ---------- Poprzedni post napisany at 05:19 ----------

Tylko skąd ty weźmiesz w tym silniku tipa :shock3:?

Opublikowano
  • Autor

Pytam też bo mam na oku a5 z 2.0 Tdi skrzynia tiptronic:)

Opublikowano
Pytam też bo mam na oku a5 z 2.0 Tdi skrzynia tiptronic:)

Nie ma czegos takiego

Opublikowano

Dokładnie nie ma takiego połączenia - pewnie niewiedza handlarza lub pobożne życzenie

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem po vinie tą audi i w serwisie wydrukowali mi specyfikacje i pisze tiptronic

Opublikowano

w/g mnie niemożliwe

Opublikowano
  • Autor

niemożliwe ale czemu serwis mi wydrukował taką specyfikacje i pisze jasno i wyraźnie tiptronic

Opublikowano

Haha i powiedz mi jeszcze ze tak ci powiedzieli w serwisie? W jakim byles?Masz pewnie wydruk z elsy. Tam zawsze jesz napisane tiptronic. Przy kazdym automacie i dsg. Chodz tu o mozliwosc zmianu stopni 'recznie'. Prosta sprawa jak auto ma q to jest dsg jak nie to multi

Opublikowano
  • Autor

Tak mi powiedzieli w autospecial krakow... Czyli pewnie jest multitronic...