Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana presostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Vag pokazuje mi błąd:

00792 A\C Pressure switch (F129)

31-00 Open or Short to Ground

Domyślam sie, że albo presostat walnął albo w układzie jest za mało gazu. Gaz uzupełniałem po kilku sezonach bezproblemowego działania na jesieni 2012, gdyż bodajże ten sam komunikat oznajmił jego brak. Zimą, na grzanych parkingach klima działał poprawnie-chłodziła. Ponownie wyskoczył mi dwa dni temu powyższy błąd i nie wiem czy to czujnik walnął czy może gaz ucieka. Gdy na włączonym silniku, z wciśniętą na panelu funkcją Econ kasuję Vagiem powyższy błąd, wskakuje on ponownie wyłączając jednocześnie funkcję Econ na panelu-dioda na przycisku gaśnie. Chłodzenie nie działa.Niestety jestem na kilka miesięcy w Norwegii i ze względu na ich chore ceny chce sam dojść, co i jak. W związku z tym mam pytania do Was:

1. Czy za pomocą wskazań Vaga mogę stwierdzić jednoznacznie czy mam właściwe ciśnienie gazu w układzie lub w jakikolwiek sposób stwierdzić wg odczytów czy czujnik działa poprawnie?

2. Czy wymiana presostatu wiąże się z koniecznością odciągnięcia gazu, wymianą tegoż czujnika i ponownym nabiciem układu czy wymienię go bez odciągania czynnika chłodzącego? Jeśli nie trzeba odciągać gazu to jak dobrać się do czujnika, co zdemontować bym mógł go swobodnie wymienić?

---------- Post dopisany 22-04-2013 at 17:17 ---------- Poprzedni post napisany 18-04-2013 at 16:50 ----------

Prosze o podpowiedz:

Czy wymiana presostatu w b5 wiąże się z koniecznością odciągnięcia gazu???

Opublikowano

W b6 jest zaworek . Czy w presostacie wewnątrz masz mały bolec? Jeśli tak to bolec ten właśnie otwiera i zamyka zaworek. Wiec jest bolec jest zaworek i nie trzeba odciagac czynnika. Chyba ze ktoś ci wcześniej nazlosc wykrecil ten zaworek.

Opublikowano
  • Autor

Już po problemie,zwyczajnie wtyczka wyskoczyła z czujnika:)nie wiem jakim cudem ale widocznie się stał,a drugi to ,że go znalazłem zdejmując reflektor. Pozdrawiam