Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1.6] 1995r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem nowy na forum i właśnie przyjechało do mnie od naszych zachodnich sąsiadów A4 z 95 roku produkcji, silnik 1.6, benzyna. Autko przyjechało na kołach, ma nalatane udokumentowane 160kkm, do końca serwisowane w firmowym salonie, przeszło ostatnio przegląd z wymianą oleji, filtrów itp. Podczas drogi dobrze się prowadziło, wszystko działało jak należy, nie stwierdziłem na chwilę obecną żadnych większych usterek. Proszę o wyrozumiałość i ewentualne uwagi co do tworzenia postów na forum oraz ich lokalizacji ;)

Jak widać na zdjęciu (nie najlepszej jakości, ale na chwilę obecną jedyne jakie posiadam) wymagane są drobne naprawy nadwozia...

dwhmehs.jpg

... i w tym miejscu chciałbym się Was poradzić, drodzy userzy. Nie wiem czy naprawiać uszkodzenia czy lepiej dokupić uszkodzone elementy? I tu kolejna kwestia. Jeśli dokupić to używane w jak najlepszym stanie czy może nowe zamienniki oferowane przez różne firmy?

Potrzebne elementy to: prawy błotnik przód, maska, zawias maski, pas wzmocnienie.

pozdrawiam i z góry dziękuję za wskazówki ;)

Opublikowano

Cześć :hi:

Żadnych zamienników, tylko ori. A jak dobrze poszukasz to znajdziesz w kolorze :wink:

Powodzenia w pracach nad autkiem i czekamy na więcej opisu, planów i zdjęć :wink:

Opublikowano

Tylko oryginały i najlepiej w kolorze to zaoszczędzisz na malowaniu elementów .

Fajne autko jak przebieg oryginalny to jeszcze długo posłuży .

Powodzenia w naprawach , i dalszych modach.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info ;) Pytałem o zamiennik nie pod kątem oszczędzenia tych kilku dyszek, tylko pomyślałem że nowy to nowy. Nie używany i bez uszkodzeń mechanicznych.

A może obecne elementy po prostu spróbować naprawić poprzez prostowanie wgnieceń, lakierowanie i tego typu kosmetyki?

Opublikowano

zamiennik bedzie rdzewiec, wiec dla mnie odpada na start.

zamienniki nie pasuja tak dobrze jak oryginaly i odrazu bedzie znac, ze cos bylo robione, lampe tez kup oryginal, a nie nowy zamiennik, bo inni kierowcy cie znienawidza

zczytaj z naklejki w kole zapasowym kolor farby, wpisz kolor w allegro, odrazu wyskoczy ci masa czesci. kup uzywane oryginalne elementy. Po raz beda juz nosic slady uzytkowania tj. rysy itp. wiec nie bedzie rzucac sie w oczy, ze cos bylo robione. Po dwa, beda pasowac.

To jest audi. Dbaj o marke i prestiz marki, nie rob z tego VIESWAGENA

Opublikowano

Na początek kup lampę i zamontuj ja prosto. Na resztę masz czas i możesz szukać w swoich kolorach. Zwłaszcza że kolor popularny

Opublikowano
  • Autor

Lampa już jest. Potrzebny przedni pas (do wersji z klimą), aby sie stabilnie trzymała. Potrzebny jeszcze lewy przedni kierunek, czego nie widać na zdjęciu. Dobrym pomysłem chyba będzie "polowanie" na elementy nadwozia w kolorze, do tego czasu można będzie spokojnie korzystać z auta.