Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piszczenie w głosnikch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy dziś zamontowałem car audio w swoim aucie. Wszystko pięknie ale po włączeniu radia i przekręceniu kluczyka na zapłon zaczyna piszczeć w głośnikach. Tak samo jest przy zmianie biegów lub dodawanie gazu, jest piszczenie. Głośniki mam 13 power bass zwrotnicami wzmacniacz blaupunkt 4100 kondensator 1F Kable grube crunch- puszczone w jednym progiem razem z sygnałowymi. Dodam że głośniki są podłączone pod wzmacniacz. Co może być przyczyną? kable puszczone razem z sygnałowymi? czy może jakiś inny problem? Z góry dziękuje za odpowiedzi...

Opublikowano

nie wiem czy akurat to może być przyczyną ale kiedyś jak miałem u siebie tylko w innym aucie wzmaka i mocną tubę to też miałem zakłócenia typu jakieś szelesty i trzaski i u mnie okazało się że winą było że wszystkie kable szły w jednym progu po zmianie że sygnałowe szły osobno to od razu jak ręką odjął wiec może najpierw spróbuj je rozdzielić i daj znać

Opublikowano
  • Autor

jutro to zrobie... i zobaczymy co to da...

nie wiem czy akurat to może być przyczyną ale kiedyś jak miałem u siebie tylko w innym aucie wzmaka i mocną tubę to też miałem zakłócenia typu jakieś szelesty i trzaski i u mnie okazało się że winą było że wszystkie kable szły w jednym progu po zmianie że sygnałowe szły osobno to od razu jak ręką odjął wiec może najpierw spróbuj je rozdzielić i daj znać
Opublikowano

to wina "+" z sygnalowymi razem w jednej wiazce ja u siebie mam + i glosnikowy od strony kierowcy a sygnalowe z kabelkiem glosnikowym drugich drzwi od strony pasazera i jest ok nie ma piskow i "obrotow " silnika,i zwroc uwage zeby kabel + nie krzyzowal sie z sygnalowym juz przy samym wzmaku bo to tez moze byc przyczyna niepozadanych dzwiekow

Opublikowano
  • Autor
to wina "+" z sygnalowymi razem w jednej wiazce ja u siebie mam + i glosnikowy od strony kierowcy a sygnalowe z kabelkiem glosnikowym drugich drzwi od strony pasazera i jest ok nie ma piskow i "obrotow " silnika,i zwroc uwage zeby kabel + nie krzyzowal sie z sygnalowym juz przy samym wzmaku bo to tez moze byc przyczyna niepozadanych dzwiekow

wina byla kabli pusciłem drugą stroną i teraz jest idealnie zero pisków czy jakikolwiek szumów.

Opublikowano

no to bardzo dobrze że problem rozwiązany życzę abyś był zadowolony z swojego sprzętu pozdrawiam :wink:

Opublikowano
  • Autor
no to bardzo dobrze że problem rozwiązany życzę abyś był zadowolony z swojego sprzętu pozdrawiam :wink:

jestem bardzo zadowolony:]