Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie przepływomierza - co ile km ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas jazdy : mając podłączonego w aucie laptopa z vagiem poprzez kabel diagnostyczny i wybrane(ą) grupę konkretną do logowania i klikniętą już wcześniej ikonkę "Log" na prostej płaskiej drodze stabilizujesz na 3 biegu obroty na poziomie 1500 RPM i wtedy klikasz na ikonkę "Start" i jednocześnie wciskasz do oporu w podłogę pedał gazu i jedziesz tak aż do momentu kiedy silnik na tym 3 biegu osiągnie 4200 obrotów lub wcześniej wejdzie w tryb awaryjny. Następnie klikasz na ikonkę "Stop" oraz "Done Close" i log dynamiczny już jest zapisany w katalogu "Logs" pirogramu VAG-COM. W celu wyeliminowania ewentualnego logowania auta już będącego wcześniej w trybie awaryjnym, przed logowaniem należy zgasić i ponownie uruchomić silnik.

Opublikowano

w niektórych autach przy 1500obr urywa głowę, a czasem i niżej:D wtedy lepiej logować od 1000obr, pewną diagnozę na temat wstawania turbo można wyłącznie mieć na podstawie loga od 1000obr

Opublikowano

Damian o jakich silnikach piszesz bo 1000 obrotów i pełny but to nic zdrowego nie jest (dla silnika i jego osprzętu).

Hmmm ( chiptuning) w podpisie - czyżbyś już zgłębił te tajniki ?

Opublikowano

czy przy 1000obr masz czerwone pole żeby to były obr szkodliwe dla silnika i osprzętu?:D

280-300Nm przy 1500obr to taki sam wysiłek jak na serii dla jednego silnika i osprzętu a w innym przypadku będzie to mordercza praca, mowa o dwóch identycznych silnika i osprzętach tylko w rożnych stanach agoni

mało spostrzegawczy jesteś, podpis mam już ponad 2 lata, nie wiem o których tajnikach mówisz bo jest ich tyle że...ale te które mnie interesowany zglebiłem bardzo dobrze

Opublikowano
czy przy 1000obr masz czerwone pole żeby to były obr szkodliwe dla silnika i osprzętu?:D

czerwonego pola tam nie ma więc śmiało możesz wrzucać już przy tych obrotach 3 lub 4 bieg albo zwłaszcza 5 lub 6 i cisnąć do oporu - pozdrawiam silnik i skrzynię biegów oraz koło dwumasowe:facepalm: zwłaszcza pod górkę.

Opublikowano

w jednym możesz wrzucić i 7 bieg przy 1000obr z pedałem w podłodze i bedzie lajt a w innym na 3 biegu sodoma i gomora będzie więc gdzie mozna to można, w wielu tdi na vp-37 można i jest lajt, a w pd już tak kolorowo nie jest, nie jeździłeś nigdy tdi który na 4 i 5 biegu zmieniajac biegi przy 1300 czuć że ciagnie od tych obr?