Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zgasł podczas jazdy i nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na wstępie przepraszam ze nie użyłem szukajki. Mam taki problem jechałem i nagle na wyjściu z zakrnętu auto zgasło po 10 sek. odpalał ale nie wchodził na oboty powyżej 1000 strasznie nim telepało. teraz już nie daje się uruchomić. Żadnych błędów na vagu nie ma. Proszę o jakieś wskazówki co mam posprawdzać

Opublikowano

A paliwko jest? Ja się oduczyłem jazdy na rezerwie jak po zakręci mi zgasł. Jak nie wchodzi na obr i telepie to objaw podobny do zapowietrzenia układu.

Opublikowano
  • Autor

paliwo jest ponad pół zbiornika

Opublikowano

A w baku na pewno ON, a nie bena? Głupie pytanie, ale kto wie. Może filtr paliwa zassał jakiś syf z baku i się przytkał. Ja bym zrobił taki test: zdjąć wąż między układem wtryskowym, a filtrem, wąż do małego kanistra ze świeżym ON i spróbować na tym odpalić. Jak odpali to wiadomo, że problem leży po stronie układu doprowadzenia paliwa, a jak nie odpali, to trzeba szukać dalej.

Opublikowano

Ja także mam od wczoraj podobny problem , jechałem zmieniłem na trzeci bieg dodając gazu on wogóle nie miał mocy nawet ledwo pod górkę się wtoczył i póżniej zgasł . Na początku pomyślałem że może czujka od baku się zepsuła i oszukała mnieże mam paliwo ale dolałem 20 litrów i od kiedy zgasł w drodze to nie mogę go odpalić i zastanawiam się co jest nie tak . najpier sprawdzę filt paliwa aczkolwiek wymieniałem na nowy :( jeśli macie jakieś porady to skorzystam z wszystkiego :) z góry dziękuję i pozdrawiam .

Opublikowano

Sprawdzcie czy odpali na plaku. Później pomiar napięcia na N109 jak będzie to popuście rurki na wtryskach i kręccie rozrusznikiem a ktoś niech patrzy czy idzie ropa na wtrsyki lub wyciagnąć wtryski skręcić z rurką i wtedy kręcić i patrzeć czy dobrze rozpylają jak wszystko będzie OK to pomiar ciśnienia na garnkach.

Opublikowano
  • Autor

posprawdzałem już tak jak sugerujesz, nic z tego podejrzewam że mógł rozrząd przeskoczyć dziś obejrzałem pasek i nie wygląda najlepiej coś musieli źle poskładać bo wymieniany 5 tyś temu.

Opublikowano

Jak rozrząd będzie ok to spróbuj go zapalić na plaku.

Opublikowano
  • Autor

ile tak mniej więcej jest sens kręcić rozrusznikiem zanim odpali na plaku ?

Opublikowano

Na plaku jak zaaplikujesz w kolektor to po pierwszym obrocie złapie najlepiej by bylo jak byś mial kogoś do pomocy jeden psika w kolektor a drugi kręci gdy zapali psikasz plaka i na chwile puszczasz patrzysz czy chodzi na ON czy gaśnie, jak gaśnie to problem lezy po stronie kompresji lub układu paliwowego.

A i najlepiej rób to na zewnątrz bo dym ze spalania plaka jest masakrycznie smierdzący i podrażnia oczy :P Także możesz popłakać troche :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dla potomnych, okazało się, że przeskoczył pasek rozrządu szczęśliwie na pompie a nie walku rozrządu.