Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Nie moge wyłaczyć "ECON" B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! przed chwila bylem na miescie i wlaczylem auto w klimatroniku,zaswiecil mi sie "econ" i nie moge go wylaczyc,naciskam przycisk ale gasnie tylko jak go trzymam a jak puszcze dalej swieci. jak to wylaczyc? prosze o pilna odpowiedz dzieki

Opublikowano

Sprawdz czy klima jest sprawna. Taki objaw mialem u siebie jak klima byla rozszczelniona. PO nabiciu i skasowaniu bledów, wszystko wrocilo do normy. Albo podłącz VAG'a i sprawdz bledy, albo podjedz do warsztatu na sprawdzenie szczelnosci.

Opublikowano

Sprawdz czy klima jest sprawna. Taki objaw mialem u siebie jak klima byla rozszczelniona. PO nabiciu i skasowaniu bledów, wszystko wrocilo do normy. Albo podłącz VAG'a i sprawdz bledy, albo podjedz do warsztatu na sprawdzenie szczelnosci.

dokładnie tak jak pisze letallec, masz nieszczelną instalację

Opublikowano
  • Autor

hej! probowalem na rozne sposoby- auto , wylaczalem itp i nic, klime nabujalem jakis miesiac temu i bez problemow wszystko dzialalo, gosc mi najpierw sprawdzil szczelnosc i nie bylo uszkodzen zadnych. najdziwniejsze ze zaczelo mi sie to robic odkad odebralem autood mechanika - wymienial mi synchronizator 3 biegu i na koniec powiedzial ze odwrotnie przewody od klimy byly,moze on cos tam zmienil i dlatego wylacza sprezare, zaraz do niego podjade czy cos tam zmienial,jesli nic to wtedy podepne vaga ale dziwne ze chodzilo i nagle cos by sie popsulo? napisze jak juz bede po rozmowie z mechanikiem.[br]Dopisany: 14 Lipiec 2008, 13:22 _________________________________________________bylem w serwisie klimy i prawdopodobnie mam nieszczelny uklad gdzie bo caly czynnik mi spierd...:) jezdze z ultrafioletowym barwnikiem i za pare dni zobaczymy gdzie ucieka. pozdro i dzieki za info[br]Dopisany: 15 Lipiec 2008, 20:55 _________________________________________________ostatecznie okazalo sie ze gosc w serwisie nie dokresil zaworku do nabijania i przez to sie ulatnialo, mam nadzieje ze to to :) wszytsko sie okaze za jakis czas czy znowu nie ucieknie pozdro !

Opublikowano

Witam.Dzieje mi sie to samo!! Econ sie nie wylancza. Klime nabilam i jezdze od mechanika do mechanika i kazdy co innego wymysla!! Auto mam 3tygodnie i od poczatku kabinuje jak tu ja uruchomic???!!! Sprezarka jest ok,czujniki tez a vega pokazuje ze jest blad czujnika wysokiego cisnienia i kod 0333.Co mam robic???Moze ktos wie???

Opublikowano

Witam.Dzieje mi sie to samo!! Econ sie nie wylancza. Klime nabilam i jezdze od mechanika do mechanika i kazdy co innego wymysla!! Auto mam 3tygodnie i od poczatku kabinuje jak tu ja uruchomic???!!! Sprezarka jest ok,czujniki tez a vega pokazuje ze jest blad czujnika wysokiego cisnienia i kod 0333.Co mam robic???Moze ktos wie???

tryb econ swiadczy, jak koledzy pisali, o niesprawnej instalacji klimatyzacyjnej, i nalezy usunac przyczyne usterki w specjalistycznym zakladzie obslugi klimatyzacji

Opublikowano
  • Autor

hej! niestety ponownie musze napisac o rade :( minelo kolejne 3 tygodnie i znowu lipa, tym razem klima nie chlodzi ale moge ja wlaczyc i wylaczyc, po sprawdzeniu - 1 przewod zamrozony a drugi normalny,wentylator klimy sie wlacza ale brak zimnego nawiewu pomimo ze przewod zmrozony. aha te gruby gumowy jest miekki a podobno recznie nie mozna go scisnac jak jest dobre cisnienie. na dodatek przy zalaczaniu klimy nie slychac sprezarki jak sie wlacza.a po swiezym nabiciu bylo ok tylko ze 2-3 tygodnie. co to moze byc? niesttey serwis w ktorym to robie ma urlop 2 tygodnie dlatego co wedlug Was w tym siedzi:) na klimatroniku zadnych bledow nie pokazuje.

Opublikowano

Może Ci się kompresor od klimy zatarł?(w Lanosie tak miałem)-jednak nie ma co z fusów wróżyć :polew:.u Nas w Audi była promocja na sprawdzenie klimatyzacji: 99 zł brutto :good:

• 4 lata później...
Opublikowano

Mam to samo klima nabita, szczelna, 6 atmosfer czujnik spr, wymieniony na nowy sprawny. Na moim starym wywalało brak plusa, a na nowym wywala brak masy. Co to może być? Na panelu wszystko działa, tylko nie ECON nie chce się wyłączyć. Jakieś pomysły ? Jakiś przekaźnik ? Dodam że miałem małe zwarcie od żarówki pod nogami wynikiem czego spaliły się ledy od oświetlenia rejestracji, a następnego dnia nie działała klima.

Mam silnik 1.9tdi AFV jakby komuś to było potrzebne :P

Mile widziany by był jakiś schemat panel klimatronika-czujnik klimy.