Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zgrzytnięcie podczas ruszenia-multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem , Kupilem przed wczoraj Audi A4 B6 Avant 2003r 163km multitronic ( BDG ) skrzynia po regenracji 12tys km temu , przejechalem nim w drodze do domu ponad 500km i wszystko bylo w porzadku. Dzisiaj , wracalem do domu, ze skrzyzowania chcialem gwaltownie ruszyc i cos mi zgrzytnelo :shock3:, odczulem to w kabinie. Niby teraz wszystko jest ok. Moze to byc jakis test ABS? O tym tez slyszalem ale chcialbym wiedziec czy jest sie czym przejmowac. Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.

Opublikowano

Test pompy ABS masz tylko jeśli auto stało przez jakiś czas i z takich warunków ruszasz (nie w trakcie cyklu jazdy). Sprawdź przeguby zewnętrzne...

Opublikowano
  • Autor

Witam.

dokładnie to stało się tak że na odległości 30 km miałem 2 praktycznie awaryjne hamowania i za każdym z tych hamowań po ruszeniu miałem te zgrzyty z drganiem odczuwalnym w kabinie ok 2 sekund to trwało ....

---------- Post dopisany at 19:11 ---------- Poprzedni post napisany at 19:09 ----------

Teraz już śmigam prawie tydzień i nie miałem ani razu takiej sytuacji. Czy te gwałtowne hamowanie mogło mieć na to wpływ ???

Opublikowano
Witam.

dokładnie to stało się tak że na odległości 30 km miałem 2 praktycznie awaryjne hamowania i za każdym z tych hamowań po ruszeniu miałem te zgrzyty z drganiem odczuwalnym w kabinie ok 2 sekund to trwało ....

---------- Post dopisany at 19:11 ---------- Poprzedni post napisany at 19:09 ----------

Teraz już śmigam prawie tydzień i nie miałem ani razu takiej sytuacji. Czy te gwałtowne hamowanie mogło mieć na to wpływ ???

Nie powinno - jeździj dalej i obserwuj co się dzieje. Przy okazji kontrola na kanale/podnośniku - każdy przegub z wyciekiem jest teoretycznym podejrzanym....

Opublikowano
  • Autor

ok. sprawdzę to dzięki :)

A co możesz powiedzieć mi na temat skrzyń Multi? czytałem bardzo wiele o tym typie skrzyń zdania są podzielone. Po czym się spodziewać że skrzynia już kończy swój żywot?

dla mnie jazda V6 z Multi to coś pięknego wygoda, bardzo płynna praca Multi żadnych szarpań ani nic z tych rzeczy .

Opublikowano

Wszystko co chcę powiedzieć na temat CVT masz tutaj na forum - poczytaj encyklopedię. Na pewno moja opinia na temat tej skrzyni nie jest negatywna :wink:

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie :) dziś stało się to ponownie tylko że tym razem zapalił się ''ABS'' . Czy to już w 100% potwierdza że winnym jest przegub ???

Opublikowano
Witam ponownie :) dziś stało się to ponownie tylko że tym razem zapalił się ''ABS'' . Czy to już w 100% potwierdza że winnym jest przegub ???

Odczytaj błędy ze sterownika ABS.

Opublikowano
  • Autor

Spoko dzięki dziś wieczorkiem się tym zajmę

---------- Post dopisany at 15:42 ---------- Poprzedni post napisany at 15:38 ----------

czyli odczyt błędów ABS pomoże zlokalizować te dziwne zjawiska ???

Opublikowano
Spoko dzięki dziś wieczorkiem się tym zajmę

---------- Post dopisany at 15:42 ---------- Poprzedni post napisany at 15:38 ----------

czyli odczyt błędów ABS pomoże zlokalizować te dziwne zjawiska ???

Możliwe...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam.

VGA sprawdzony kolega sprawdzał nic nie wykrył niby... Powiem tak mam już te Audi :) miesiąc i wiem to że jak odpalam ją po raz 1 w dany dzień i wygląda to tak że jak już jadę to obroty są ok 1600 przy 70na/h jak dla mnie to trochę dużo więc staje i gaszę i ponownie odpalam i jest ok czyli ok. 1100 przy 70/h...

---------- Post dopisany at 21:21 ---------- Poprzedni post napisany at 21:20 ----------

Sorki za zwłokę z odpisaniem ale wyleciało mi z głowy

Opublikowano

No przy 70 powinieneś mieć jeszcze 1500 obr... Dopiero po przekroczeniu 80 obroty idą do góry wraz z prędkością, chyba, że w TDI inaczej jest?

Opublikowano
  • Autor

U mnie jest ok 1100 do ok 70/h to jest tak normalnie ale mam te dziwne zjawisko po pierwszym odpaleniu a jak zgaszę i odpalę na nowo to jest GiTARA