Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

b8 sedan woda w tylnych lampach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pewnego czasu zauważyłem jak zbiera mi się woda w tylnych lampach a dokładnie jak otworzę bagażnik to się wylewa z tej klapki po otwarciu której mamy dostęp do wymiany żarówki. Najgorszą lipą jest to że znalazłem purchel przy załamaniu lampy z klapą. Co wy na to jakieś pomysły głównie jeśli chodzi o tą wodę, wymiana uszczelki? czy podniesienie lampy do góry?

Opublikowano

Odkrec lampe i zobacz moze jest peknieta

Opublikowano

W sedanach widze ze to nagminne jest :kwasny:

Pasuje jakoś uszczelnić lampe, moze te piankowe uszczelki juz nie trzymają

Opublikowano
  • Autor

Pęknięte lampy to na bank nie są właśnie gdzieś musi przepuszczać uszczelka w etce jak patrzyłem to można ową uszczelkę kupić.

Ja sprubuję lampę podnieść na maxa do góry by nie szczeliny. A czy wy w swoich b8 macie już oznaki korozji?

---------- Post dopisany at 12:50 ---------- Poprzedni post napisany at 12:48 ----------

Do zdjęcia lampy wystarczy tylko odkręcić tą jedną śrubę od srodka?

Opublikowano

Odkręć i zobacz czy jest dobrze zamocowana, równo i czy siedzi dobrze w zatrzaskach. U mnie też się jakaś woda dostawała aż mi zachodziły nalotem styki od żarówki od wstecznego i co deszcz lub mycie wywalał błąd spalonej żarówki, okazało się że nie była dobrze zamocowana i przez to źle uszczelniona. pozdr

Opublikowano
  • Autor

Wyjąłem dzisiaj lampę jedną i drugą i w/g mnie to ta nędzna uszczelka gąbkowa już nie spełnia swojej roli, kupię jakąś uszczelkę i dokleję lub wymienię. Coraz więcej niedopracowań znajduję w tym audi chyba się zawiodę...

Opublikowano
Pęknięte lampy to na bank nie są właśnie gdzieś musi przepuszczać uszczelka w etce jak patrzyłem to można ową uszczelkę kupić.

Ja sprubuję lampę podnieść na maxa do góry by nie szczeliny. A czy wy w swoich b8 macie już oznaki korozji?

---------- Post dopisany at 12:50 ---------- Poprzedni post napisany at 12:48 ----------

Do zdjęcia lampy wystarczy tylko odkręcić tą jedną śrubę od srodka?

Niedawno założyłam nowy temat odnośnie tego czy orientuje się ktoś jakie modele czy też roczniki w Audi nie wychodziły w ocynku bo dziwne te korozje a coraz częściej spotykane. Czy może to świadczyć moze o tym,że ktoś miał jakiś dzwon i wymieniony element na nieoryginalny :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Jutro się wypowiem więcej byłem w serwisie i jak po ich oględzinach wyjdzie że klapa jest orginalna to będę miał wymienioną klapę na nową.

Po własnych spr. miernikiem wychodzi że jest równa 170 mikrometrów.

Opublikowano

woda w lampie ??

świat oszalał, dosłownie .... :facepalm: