Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem połączenia z AG Zenit J-2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Prośba do użytkowników instalacji AG albo ogarniętych w temacie.

Nie mogę się połączyć z komputerem AG Zenit J-2005.

Używam kabla USB Viaken + sterowniki z ich stronki. Mam netbooka z XP 32 bit i interfejs ze stronki AG dedykowany do J-2005.

Jak wszystko podepnę i odpalam program to pojawia się komunikat "search com". Obok na zmianę włącza się apla "ok" i "not found".

Tak jakby łączyło i rozłączało na zmianę.

Proszę kogoś kto zna te tematy o podpowiedź, gdzie szukać błędu.

---------- Post dopisany 07-05-2013 at 01:51 ---------- Poprzedni post napisany 04-05-2013 at 00:44 ----------

Czyżby nikt nie jeździł na AG?

Opublikowano

kolego miałem kiedyś ten sam problem musiałem ściągnąć program od nowa i go zainstalować i później musiałem wybrać przez który com ma się łączyć

Opublikowano
  • Autor

Uff. Dzięki za reakcję :wink:

Ale ten com mam ustawić w interfejsie programu AG, tak?

I śmigało Ci ładnie przez USB od Viaken'a, czy jakiś inny sprzęt?

Bo ja zaznaczałem usb chyba :/

---------- Post dopisany 11-05-2013 at 00:20 ---------- Poprzedni post napisany 07-05-2013 at 21:32 ----------

Próbuję zaznaczyć com od 1 do 8 i usb w interfejsie, próbuję się połączyć poprzez różne gniazda usb i niewiele mi to daje.

Cały czas wyświetla się ikonka odczyt konfiguracji w toku. Nie mogę sprawdzić ciśnienia, temperatury, zrobić odczytów, etc.

Help :kwasny:

Opublikowano

Jakiego interfejsu używasz?

Wysłane z telefonu...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam, dalej mam problem z tą komunikacją.

Mam kabel usb od viakena + program ze strony Ag wersja JZ2005 i kabel RS232 z interfejsem LPG od viakena + conwerter com-usb Digitusa.

Dalej zawiesza mi się na etapie odczyt konfiguracji i nie mogę ruszyć dalej, ktoś ma jakiś pomysł?

• 1 rok później...
Opublikowano
Hej, czy udało Ci sie połaczyc? Jeśli nie, to czy

1) czy jak podlaczysz interfejs to pozniej w Menadzerze Urzadzen w systemie XP nie masz zadnych ostrzeżeń o braku sterownikow, konfliktow urządzeń lub innych zwiazanych z tym sprzetem

2) czy w serwisie gazowym mechanikom udaje sie polaczyc z centralka -> jesli tak to wyklucza problem z sama centralka LPG w aucie.

3) czy jestes pewny ze sam interfejs działa ok, w sensie na innym komputerze działa i łaczy sie z centralka w aucie? Czy tylko u Ciebie jest problem? Ew nie sprawdzłes na innym kompie

Jest sposób na sprawdzenie samego interfejsu, mozna to dokonac za pomoca Testu echa poprzez aplikacje Hyperterminal -> powinna byc dostepna w XP. Mam gdzies dokument, jak bedzie chcial to odezwij sie na PRIV to poszukam dla Ciebie.

Wydaje mi, się ze moze byc problem na tym konwerterze COM -> USB, ale to sprawdz pkt 1) jakby cos.

Jeszcze jedna rzecz która możesz sprawdzić, poniewaz mialem podobny problem do Ciebie.Tylko ja mam interfejs na USB, po aktualizacji sterownikow FTDI (http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm) oraz instalacji programu AG Zenit, nadal program przeszukiwal porty COM i nie mogl sie polaczyc z centralka w aucie. Ostanie co sprawdzilem to byla wtyczka. Jeden z pinów (wtyków) byl wsuniety do połowy względem pozostałych. Wysynałem ten wtyk i wtedy połaczyłem sie bez problemu. Nie bylo dobre styku i nie mogł sie polaczyć, a tez troche z tym walczyłem. Wyeliminuj po kolei ew punkty i powinno sie udac:) Powodzonka!