Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moduł komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, wielka prośba o sprawdzenie czy moduł komfortu z literkami EF obsługuje elektrykę tylnej klapy ? zamontowałem wszystko, otwiera super, ale nie działa mi zamykanie i dociąg:facepalm: w VCDS też nie mogę tej opcji zakodować (błąd 31, polecenie poza zakresem), podłączone jest wszystko ok.:eusathink:

Opublikowano

Nie chcę się wymądrzać, ale myślę że nie pójdzie. To, że otwiera, to dlatego, że sterownik klapy znajduje się w lewym siłowniku. A komfort właśnie obsługuje dociąg. Poza tym ten indeks nie występuje na liście komfortów obsługujących klapę w Kufatek. Wiem, że to żadna wyrocznia, ale chyba wiedzą co piszą.

Opublikowano
  • Autor
Nie chcę się wymądrzać, ale myślę że nie pójdzie. To, że otwiera, to dlatego, że sterownik klapy znajduje się w lewym siłowniku. A komfort właśnie obsługuje dociąg. Poza tym ten indeks nie występuje na liście komfortów obsługujących klapę w Kufatek. Wiem, że to żadna wyrocznia, ale chyba wiedzą co piszą.

Dzięki Marcin, właśnie sam też doszedłem do takiego wniosku, zamówiłem DQ, dzisiaj ma przyjść:wink: sprawdzałem u kumpla w Q5 deż ma DQ i elektrykę klapy.:hi:

A właśnie, wiem, że masz u siebie ten moduł zamykający z Kufateka, też zamówiłem, jest w komplecie do tego jakaś instrukcja podłączenia ?

Opublikowano

Po zakupach w Kufatek dostajesz chyba link do ściągnięcia. Ja kupiłem z eBay od, że tak powiem, reselera i nie było. Tutaj: https://www.dropbox.com/s/p2yianryw5of2yo/33801_englisch.pdf?m

masz tą co ja sobie znalazłem i użyłem.

Opublikowano

Bogdan właśnie sprawdziłem w DQ i przyjęło mi te 2 bity w kodowaniu bez błędów -out of range czyli twój polift EF na allegro wystawiaj :wink:

PS wiesz że w VCDS możesz zrobić maping całego komfortu :wink:

Ross-Tech: VCDS Tour: Controller Channels Map

Opublikowano
  • Autor
Po zakupach w Kufatek dostajesz chyba link do ściągnięcia. Ja kupiłem z eBay od, że tak powiem, reselera i nie było. Tutaj: https://www.dropbox.com/s/p2yianryw5of2yo/33801_englisch.pdf?m

Dzięki, chyba powinno wystarczyć:wink::hi:

---------- Post dopisany at 15:00 ---------- Poprzedni post napisany at 14:57 ----------

Bogdan właśnie sprawdziłem w DQ i przyjęło mi te 2 bity w kodowaniu bez błędów -out of range czyli twój polift EF na allegro wystawiaj :wink:

Niestety Jarku, taka będzie kolej rzeczy-allegro:grin:własnie zdejmują mi komponent z DQ:kox:mam nadzieję, że będzie OK:thumbup1:o mapie sterownika już wiem, Grześkowi kiedyś robiłem i wysyłałem, właśnie komfort:wink:trzeba znać tylko kod dostępu:wink:

---------- Post dopisany at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany at 15:00 ----------

I po krzyku:decayed:wszystko działa, nawet moduł z Kufateka zamykający klapę z pilota dotarł na czas i już podłączony:banan:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki, chyba powinno wystarczyć:wink::hi:

---------- Post dopisany at 15:00 ---------- Poprzedni post napisany at 14:57 ----------

Niestety Jarku, taka będzie kolej rzeczy-allegro:grin:własnie zdejmują mi komponent z DQ:kox:mam nadzieję, że będzie OK:thumbup1:o mapie sterownika już wiem, Grześkowi kiedyś robiłem i wysyłałem, właśnie komfort:wink:trzeba znać tylko kod dostępu:wink:

---------- Post dopisany at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany at 15:00 ----------

I po krzyku:decayed:wszystko działa, nawet moduł z Kufateka zamykający klapę z pilota dotarł na czas i już podłączony:banan:

Jestem na etapie kompletowania czesci do tego moda i gdzie kupiles komfort DQ i czy uzywke czy nowy? Jaka cena za komponent w aso? Z gory dzieki za odp.:wink:

Opublikowano

Jak masz dużo kasy to ASO około 2000-1500zł ja kupiłem DQ na allegro z fakturą za 200zł :wink:

Opublikowano
  • Autor

DQ kupiłem na alledrogo, 400 z przesyłką, używka (kupuj z pewnego źródła, ewentualnie żądaj faktury lub paragonu) nówka w ASO ok 1200 po rabacie. Komponent w ASO Gdańsk kosztuje normalnie 250 PLN, jak kogoś znasz to można zrobić nawet za 100 z fakturą:wink:

Opublikowano

Supeeer dzieki za szybkie odp:wink: Szukam wiec na alledrogo.. Mam u siebie modul z koncowka DP czy na nim pozdzie otwieranie klapy? Jarku a ty modziles u siebie el.klape czy miales juz w oryginale?

Opublikowano

DP nie ma wtyki do klapy :kwasny:

musisz kupić DQ

Ja do klapy jeszcze nie doszedłem :wink:

ale Bogdan robił...

Opublikowano

eh jak zwykle pechowo:wink: myslalem ze juz masz badz robiles to zawsze bym mogl podleciec oblukac:wink: a do Bogdana kawal drogi:kwasny:

Opublikowano
  • Autor
eh jak zwykle pechowo:wink: myslalem ze juz masz badz robiles to zawsze bym mogl podleciec oblukac:wink: a do Bogdana kawal drogi:kwasny:

Ale Bogdan niedługo będzie u Jarka, zawsze możesz podjechać i oblukać :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Apropo modułu komfortu. Nie działa mi żarówka wewnątrz w tle (lampka na podsufitce), zmieniłem żarówki, są ok a dalej nie świeci, nie wiecie może czy moduł komfortu odpowiada za ten element?

Opublikowano

zobacz bezpieczniki, czy masz napięcie na gnieździe żarówki i przed przełącznikiem.

...a za oświetlenie odpowiada moduł CE:wink: