Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

obnizenie a4 b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

siemka, jestem w trakcie kupna gwintu do mojej bepiatki i moje pytanie, ile moge zejsc na dol na gwincie zeby nic nie obcieralo ? Felga 18' opona 215/40

Opublikowano

Magicy jeżdżą na -90 -100, przynajmniej o takich ja wiem, może inni jeszcze niżej :wink:

Opublikowano
  • Autor

hehe, to na bogato :wink: boje sie wlasnie, ze bedzie obcieralo i bede zmuszony szukac jakis fajnych 17' zeby ja dobrze zglebic . . .

Opublikowano

Między 17" 225/45 a 18" 225/40 nie ma żadnej różnicy i nic mi nie obcierało. Jedynie na 18" bardziej czuć nasze piękne ulice...

Opublikowano
  • Autor
Między 17" 225/45 a 18" 225/40 nie ma żadnej różnicy i nic mi nie obcierało. Jedynie na 18" bardziej czuć nasze piękne ulice...

i ile ja obnizyles ?

Opublikowano

nie wiem bo mam gwint ale z przodu było -1 palec a z tyłu prawie palec wchodził....

Opublikowano

nie, felgi w obu przypadkach były 8j Et35 ( jedynie z przodu podklepałem lekko rant od wew ale nie wiem czy potrzebnie )

Opublikowano
  • Autor

hmm, no rozumiem :wink: mam nadzieje, ze ktos sie jeszcze wypowie w tej sprawie :wink:

Opublikowano

ja na 17'' zjechalem na dod tak ze jak auto stoi bez pasazerow to..

przod na maly palec sie zmiesci

tyl.. palca nie upchasz:decayed:

zeszlo gdzies -90 cos kolo tego

Opublikowano
  • Autor
ja na 17'' zjechalem na dod tak ze jak auto stoi bez pasazerow to..

przod na maly palec sie zmiesci

tyl.. palca nie upchasz:decayed:

zeszlo gdzies -90 cos kolo tego

troche mnie pocieszyliscie :wink: chyba narazie zostaje 18':decayed:

Opublikowano

Kolego ważnym parametrem jeest osadzenie felgi czyli ET, a także jej szerokość, sama informacja że masz 18' z oponami 215/40 to trochę mało, aby Ci powiedzieć ile możesz zejść żeby nic nie obcierało, chyba że Tobie chodzi o obcieranie michą o ziemię :decayed::wink:

Opublikowano

Jeśli masz myśli nad zmianą spingów tylko to nie polecam MTS'a bo mi d*pa siadła niżej niż przód :kwasny: (springi -40mm tylko)

Opublikowano

Może h&r, weitec, lub AP ? Ja posadziłem swoją na weitec same springi i wchodza 2 palce w nadkole przy feldze 16 cali i oponie 205/55 jakbym zapodał 18 cali to pewnie nawet jeden palec by nie wszedł :decayed:

I przód mi siedzi troszke nizej od tyłu o pare mm ładnie to wyglada.

Opublikowano

na 18stce i oponie 215/40 można zejść nisko, jeżeli położysz mega nisko to będzie tarło, a tak to relax, nic się nie martw :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Jeśli masz myśli nad zmianą spingów tylko to nie polecam MTS'a bo mi d*pa siadła niżej niż przód :kwasny: (springi -40mm tylko)

teraz mam same springi - 40 mm i zygac mi sie chce jak patrze na ta moja koze :decayed: tylko gwincior i nie ma totamto :banan:

radimm moja felga nie ma szalu jesli chodzi o et i szerokosc, bo to 40 i zaledwie 7,5J wiec na tyl obowiazkowo trzeba by wrzucic dyśka . . .

Opublikowano

teraz mam same springi - 40 mm i zygac mi sie chce jak patrze na ta moja koze :decayed: tylko gwincior i nie ma totamto :banan:

radimm moja felga nie ma szalu jesli chodzi o et i szerokosc, bo to 40 i zaledwie 7,5J wiec na tyl obowiazkowo trzeba by wrzucic dyśka . . .

Springi miały być przejściowo przed gwintem bo nie mogłem patrzeć na tą kozę :decayed::decayed: narazie brak kasy na gwint czy fele więc narazie to tak jeździ :decayed:

Opublikowano
  • Autor

mam jeszcze pytanko, jakiej szerokosci moge wrzucic dystans na tyl, zeby zabardzo nie wystawalo ?

Opublikowano
mam jeszcze pytanko, jakiej szerokosci moge wrzucic dystans na tyl, zeby zabardzo nie wystawalo ?

z tego co widziałem na innych wątkach to przy dystansach 15 mm powinno być ok ale koniecznie z kołnierzem dystansy kup :wink: